Aktuelno iz kulture

Teodora Dragićević: "Heroji Halijarda" je emotivan film

Komentari

Autor: Tanjug

29/09/2023

-

09:50

Teodora Dragićević: "Heroji Halijarda" je emotivan film
Teodora Dragićević - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Glumica Teodora Dragićević u novom filmu "Heroji Halijarda", čija je beogradska premijera 10. oktobra u MTS dvorani, tumači lik Radmile, koja se zaljubljuje u američkog pilota, oborenog 1944. godine kod sela Pranjane.

Prema njenim rečima, u građenju lika joj je bilo najzahtevnije dočarati slobodu koju Radmila ima i "iskrenost u svakoj emociji".

"Nisam sa sela, ja sam iz grada, tako da je meni bilo mnogo teško da uđem u psihologiju nekoga ko sve baca na sto. Ako smo u svađi mi smo do kraja u svađi. Ako se volimo, stvarno se volimo. Ako si me izdao, ti više za mene ne postojiš", rekla je glumica.

Dragićević je primetila da su u "Herojima Halijarda" višeslojni likovi, odnosni srpski seljaci američki vojnici imaju dobre i loše strane, i u određenim su sukobima.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

"Ali na kraju shvatimo da kad rat udari po porodici, neko umre ili se desi velika nesreća, sve ostalo je besmisleno", istakla je glumica.

Prema njenim rečima, film je emotivan zato što govori o činu spašavanja ljudi koje nikad nisi u životu video, ne govoriš njihov jezik, samo želiš da im pomogneš, što je najdirljivije.

Govoreći o izazovima snimanja "Heroja Halijarda", Dragićević se prisetila da je film sniman tokom leta, i da je bilo jako toplo, a ona je nosila narodnu nošnju koju je kostimograf Boris Čakširan napravio višeoslojno.

"Morali smo da se šetamo po suncu, mislim da je bio najtopliji dan u godini. Meni nije bilo najteže. Snimali su u jendom rudniku gde je bilo 50 stepeni. Bilo je 100 statista i svi su pričali posle kako je bilo jezivo. Svima je bilo teže nego meni", primetila je glumica.

Dragićević očekuje prikazivanje treće sezone serije "U klinču", druge "Tajkuna", kao i "Vreme smrti", dok sada snima sa jednom švedskom produkcijom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura