Aktuelno iz kulture

Nikola Kent: U filmu "Heroji Halijarda" prvi put igram istorijsku ličnost

Komentari

Autor: Tanjug

06/10/2023

-

10:12

Nikola Kent: U filmu "Heroji Halijarda" prvi put igram istorijsku ličnost
Nikola Kent - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Glumac Nikola Kent igra u novom filmu "Heroji Halijarda" reditelja Radoša Bajića, čija je premijera 10. oktobra u MTS dvorani.

Kent je rekao da igra lik Džordža Musulina, Amerikanca srpskog porekla, istorijsku ličnost koja je sa američke strane pomogla organizaciji spašavanja savezničkih pilota tokom Drugog svetskog rata.

"Ovo je prvi put da igram istorijsku ličnost. To je aspekt glume koji je za vas manje-više predoređen, i na vama je da upotpunite taj karakter na vaš način", rekao je Kent.

Prema njegovim rečima, snimajući film dva leta, pretežno tokom noći, temperature nisu jenjavale, a višeslojni kostimi nisu baš bili olakšavajući.

"Interesantno je kad snimanje krene, kad krene adrenalin, kad se prepustite ulozi - na sve to zaboravite", istakao je glumac.

Tanjug/Rade Prelić

 

Sa iskustvom snimanja nekoliko projekata u Sjedinjenim Državama, Kent je rekao da su mu "Heroji Halijarda" bili drugo snimanje u Srbiji, koje je bilo na "ogromnom nivou, koliko je bilo statista, kamera i specijalnih efekata".

Prema njegovim rečima, američke produkcije se razliku od srpskih, jer su budžeti malo veći, što  omogućava da tempo snimanja bude malo sporiji.

"Meni je sve to interesantno, jer je novo i daje mi dozu uzbuđenja", naveo je glumac o snimanjima u Srbiji.

Kent je rekao da "Heroji Halijarda" govore o par paralelnih priča o saradnji sa Amerikancima, "i bliskosti koja je u jednom momentu nestala".

Kao Beograđanin koji godinama živi u Americi, Kent je istakao da se oseća kao da pripada dvema državama, i da mu je bilo intersantno da igra "lik koji je mogao to da spoji".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura