Aktuelno iz kulture

Dva koncerta Rundeka i Big Benda RTS-a u Beogradu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/10/2023

-

12:47

Dva koncerta Rundeka i Big Benda RTS-a u Beogradu
Dva koncerta Rundeka i Big Benda RTS-a u Beogradu - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Legendarni Darko Rundek održaće 8. i 9. februara 2024. (20.30) u beogradskoj MTS dvorani dva koncerta sa Big Bendom RTS. Velikan regionalne scene će po prvi put nastupiti u Srbiji sa uglednim orkestrom koji slavi veliki jubilej – 75 godina postojanja. Na beogradskim koncertima biće uživo predstavljen prošlogodišnji album "Darko Rundek i Jazz orkestar HRT-a – za vašu posljepodnevnu razonodu". 

Ovo izdanje je dobilo uglednu hrvatsku nagradu "Porin" za najbolji pop album u 2022. godini. U MTS dvorani čuće se novom ruhu i u raskošnim aranžmanima veliki Rundekovi hitovi, što iz perioda Haustora, što iz solo karijere, koje publika u Srbiji uvek euforično prihvati – "Bi mog’o da mogu", "Ruke", "Apokalipso", "Ena", "Šejn", "Šal od svile"... 

Rundek sa zadovoljstvom ističe: “Album je vrlo dobro primljen. Bio sam ugodno iznenađen pažnjom i priznanjima koje je dobio, jer je džez obično manje primećen žanr. Nisam nešto lud za nagradama, ali mi je drago da povremeno dobijem neku. One su znak da neko ceni to što radim".

U susret beogradskim koncertima Rundek kaže: "Vrlo sam radoznao i veselim se saradnji sa Big Bendom RTS-a. To je izvrstan orkestar sa mnogo dobrih solista. Veselim se takođe novoj vrsti susreta sa jedinstvenom beogradskom publikom. Naravno da je izazov svirati sa tako velikim muzičkim formacijama. Pritom mi puno pomaže dobra saradnja sa dirigentom“.

Na pitanje koliko će se ovaj koncert razlikovati od dosadašnjih, Rundek naglašava: "Naravno da će se razlikovati, ipak sa mnom dolaze Igor Pavlica, stari koncertni drug u ulozi pratećeg vokala, trubača i sketera, i Maja Rivić poznata kao vokalna solistkinja Mimika Orkestra, da malo ublaže kontrast u odnosu na ono što se od mene obično može videti i čuti. Publika može očekivati puno zanimljivih i raznolikih pesama naslikanih bogatim i sjajnim bojama džez orkestra i elegantnog 'croonera' u kojeg se uživljava moja malenkost“.

Karte za oba koncerta se mogu nabaviti putem servisa Tickets.rs i na blagajni MTS Dvorane, po ceni od 3.400, 2.900 i 2.500 dinara. Karte će biti u prodaji od 24. oktobra.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura