Aktuelno iz kulture

Konačno najavljeno prikazivanje druge sezone "Kuće zmaja": Kada se Targarijeni vraćaju na male ekrane?

Komentari

Autor: Variety

03/11/2023

-

13:10

Konačno najavljeno prikazivanje druge sezone "Kuće zmaja": Kada se Targarijeni vraćaju na male ekrane?
Prinskrin/Youtube/HBO - Copyright Prinskrin/Youtube/HBO

veličina teksta

Aa Aa

Druga sezona "Kuće zmaja", popularne serije na HBO platformi zasnovane na knjigama Džordža R. R. Martina, biće prikazivana od "početka leta" 2024, najavljuju iz te kompanije.

Kejsi Blojs, predsednik upravnog odbora HBO, najavio je seriju na događaju održanom u Njujorku, a prisutnima je prikazan i prvi trejler nastavka serije. Ipak, detalji o sadržaju još nisu objavljeni za širu javnost, piše Variety.

Pored "Kuće zmaja", Blojs je najavio novi spinof franšize "Igra prestola" i to "Vitez Sedam kraljevstava" koji bi trebalo da počne da se snima sledećeg proleća, ukoliko do tada bude završen štrajk SAG-AFTRA sindikata.

"Kuća zmaja" premijerno je prikazana 21. avgusta, a prva epizoda postala je najgledanija u istoriji HBO. 

Smeštena oko 130 godina pre događaja iz serije "Game of Thrones", "Kuća zmaja" priča o turbulentnom periodu za dinastiju Targarijen, kada su se brat i sestra našli na suprotnim stranama u borbi za Gvozdeni presto. Događaj koji je u istoriji Vesterosa poznat kao Ples zmajeva, podelio je kraljevstva na pristalice "zelenih" i "crnih" - a obe strane su kraj sebe imale zmajeve.

Serija je zasnovana na noveli "Umiranje zmajeva", koja se može naći u romanu Džordža R. R. Martina "Vatra i krv" iz 2018. godine.

U prvoj sezoni glavne uloge dobili su Met Smit kao Dejmon Targarijen i Ema D'Arsi kao Rejnira, a pored njih, gledali smo Oliviju Kuk, Pedij Konsidina, Ev Best, Risa Ifansa i mnoge druge. Nova lica koja ćemo moći da gledamo u nastavku su Gejl Renkin u ulozi Alis Rivers, Sajmon Rasel Bil kao ser Sajmon Strong, Fredi Foks kao ser Gvejn Hajtauer i Abubakar Salim u ulozi Alina iz Hala.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura