Aktuelno iz kulture

Milan Marić o Žarku Lauševiću: "Hvala za poverenje, osmehe, vreme, podršku, lekcije, nežnost i prijateljstvo"

Komentari

Autor: Tanjug

15/11/2023

-

15:41

Milan Marić o Žarku Lauševiću: "Hvala za poverenje, osmehe, vreme, podršku, lekcije, nežnost i prijateljstvo"
Milan Marić o Žarku Lauševiću: "Hvala za poverenje, osmehe, vreme, podršku, lekcije, nežnost i prijateljstvo" - Copyright E-Stock, Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Glumac Milan Marić danas se oprostio od svog kolege Žarka Lauševića (1960-2023) porukom u kojoj se, između ostalog, zahvalio što je bio divan kolega, pun strpljenja, saveta i razumevanja.

Marić je u svojoj poruci povodom smrti Lauševića, saopštenoj medijima, priznao da mu je teško, da nikada nije pisao ovako nešto i da ne zna kako se to radi.

"Da li bi prvo trebalo da ti se zahvalim? Da napišem: 'Hvala ti što si bio takav glumac?' Moram prvo da napišem glumac jer sam te zapravo tako upoznao. Kroz uloge", poručio je Marić.

Glumac, koji je igrao u nedavnoj seriji "Pad", rađenoj po motivima Lauševićeve autobiografske knjige "Godina prođe, dan nikad", upitao se da li bi ipak trebalo da napiše “Hvala ti što si bio takav kolega?"

Marić je dodao da "to zvuči prisnije i intimnije, a i zaista jeste".

"A ako bih napisao samo 'Žare, hvala ti', to bi onda značilo da se opraštam od tebe i kao glumca i kao kolege, ali i onoga što smo izgradili ti i ja van filmskog seta. A o tome mi je zapravo najteže da pišem"; naveo je Marić.

Marić se Lauševiću na kraju poruke zahvalio za poverenje, osmehe, vreme, podršku, lekcije, nežnost i prijateljstvo.

"Možda je rođenje svakog čoveka njegov najveći uspon, sve ostalo je pad", zaključio je glumac.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura