Aktuelno iz kulture

Zvezda filma "Mala mis Sanšajn": Nisam imala nesigurnosti, pa sam se sjajno zabavljala radeći finalnu scenu uz "Super Freak"

Komentari

Autor: Yahoo News

29/07/2021

-

09:40

Zvezda filma "Mala mis Sanšajn": Nisam imala nesigurnosti, pa sam se sjajno zabavljala radeći finalnu scenu uz "Super Freak"
Zvezda filma "Mala mis Sanšajn": Nisam imala nesigurnosti, pa sam se sjajno zabavljala radeći finalnu scenu uz "Super Freak" - Copyright Prinstscreen YouTube/ Filmincom, AP/Brynn Anderson

veličina teksta

Aa Aa

Nedavno je obeležena petnaestogodišnjica premijere nezavisnog filma "Mala mis Sanšajn", koji je neočekivano postao planetarni hit i u bioskopima zaradio više od sto miliona dolara.

Film govori o putovanju disfunkcionalne porodice Huver iz Albukerkija do Južne Kalifornije kako bi svoju miljenicu Oliv odveli na dečje takmičenje lepote "Mala mis Sanšajn".

Za Abigejl Breslin, koja je već glumila u reklamama, kao i filmovima "Signs", "Raising Helen" i "The Princess Diaries 2", uloga Oliv Huver bila je presudna. 

"Bio je to neverovatan film i mislim da niko nije očekivao da će postići takav uspeh", kaže za Jahu njuz Breslin, koja sada ima 25 godina. 

"Očigledno je to film koji mi je dao mnogo prilika i otvorio mnogo vrata, pa je ludo i pomisliti da je već prošlo 15 godna, ali imam neverovatne uspomene iz celog tog iskustva", kaže glumica koja sada promoviše film "Stillwater" u kom igra sa Metom Dejmonom.

Jedan od najupečatljivijh trenutaka u filmu bio je Olivin finalni nastup uz pesmu "Super Freak" Rika Džejmsa koji je Breslin izvela maestralno.

"Mislim da, pošto sam bila mlada i nisam imala nikakve nesigurnosti, pa mi je trebalo samo dan i po. Sećam se da sam se sjajno zabavljala radeći tu sceni", ispričala je glumica.

Film koji je napisao Majkl Arnt, a režirao rediteljski i bračni par Džonatan Dejton i Valeri Feris, premijerno je predstavljen na Filmskom festivalu Sandens, ali je neočekivano u bioskopima zaradio više od sto miliona dolara. Takođe, dobio je i četiri nominacije za nagradu "Oskar", a osvojio nagradu za najbolji originalni scenario i najboljeg sporednog glumca (Alan Arkin). Jedna od nominovanih bila je i Breslin i to za najbolju sporednu glumicu, a budući da je u to vreme imala 10 godina, postala je jedna od najmlađih nominovanih glumaca svih vremena.

U novom filmu "Stillwater" igra Amerikanku koja studira u Francuskoj i koju optužuju da je ubila svoju drugaricu. Dejmon glumi njenog oca koji odlazi iz SAD u Francusku u pokušaju da je spase. Film je premijerno prikazan na ovogodišnjem Kanskom festivalu.

Pre njega, Abigejl je glumila u ostvarenjima "No Reservation", "Zombilend", "New Year's Eve", "Avgust u okrugu Osejdž" i "Enderovoj igri".

Priredila: S. R.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura