Poznati

Met Dejmon: Otkako imam decu, mnogo lakše zaplačem

Komentari

Autor: CBC

21/07/2021

-

11:25

Met Dejmon: Otkako imam decu, mnogo lakše zaplačem
Met Dejmon - Copyright Tanjug/AP/Brynn Anderson

veličina teksta

Aa Aa

Met Dejmon je možda jedan od najpoznatijih glumaca na svetu, ali kod kuće ima žestoke kritičare, koji mu ne daju da "spava na lovorikama".

Njegova petnaestogodišnja ćerka Izabela, odbija da gleda film "Dobri Vil Hanting", jer je stekla utisak da joj je otac u ovom ostvarenju "suviše dobar".

"Ne voli da gleda bilo kakve filmove u kojima sam možda dobar. Jednostavno voli da me kritikuje. Drži mi noge čvrsto na zemlji", kaže Dejmon kroz smeh za američki CBS.

Dejmona trenutno možemo da gledamo u filmu "Stillwater" u kom igra radnika na naftnoj platformi, koji putuje u Francusku da svoju ćerku izbavi iz zatvora. Na ulogu je pristao tek pošto mu je "kućni savet" koji čine njegova supruga Lusijana i njihove četiri ćerke, dao "zeleno svetlo".

Porodica Dejmon, inače, sledi pravilo da nikad nisu razdvojeni duže od dve nedelje, ali je "Stillwater" prvi film u kom su ga prekršili.

Iako mu je bilo "jako teško", Met kaže da mu je drago što deca imaju priliku da vide koliko voli svoj posao.

"Drago mi je što znaju koliko volim svoj posao. Znaju da uzima mnogo vremena i da zahteva mnogo truda i to me ispunjava", rekao je on.

Ove jeseni neće raditi, kako bi mogli da se presele u Njujork i pripreme ćerke za nove škole. Važno mu je da bude prisuan u njihovom životu.

"One odrastaju sa mnogo više stvari, nego što smo imali njihova mama i ja. Zato vodimo računa o tome", kaže on.

Uprkos tome, Dejmon priznaje da brine što njegova deca žive privilegovanim načinom života. 

"Kad sam otišao na Harvard upoznao sam mnogo dece koja su bila vrlo bogata, a nekim od njih je bilo jako teško tamo. Roditelji nikad nisu bili tu za njih i sećam se da sam pomislio: 'Shvatam, novac ništa ne rešava'", kaže glumac.

Uz svoju decu postao je i emotivniji. Pustio je suzu tokom petominutnog aplauza na Kanskom festivalu koji je dobio na premijeri "Stillwater".

"Otkako imam decu, mnogo lakše zaplačem. Posao mi je postao mnogo lakši, jer ne moram da se trudim. Ne moram da tražim emocije... bilo da je radost ili bol, sve mi je pri ruci, jer su ulozi mnogo veći kada imate decu", rekao je Dejmon.

MCF MegaComFilm/Promo

Met Dejmon u novom filmu "Poslednji dvoboj"

Meta Dejmona uz Bena Afleka, Adama Drajvera i Džodi Komer publika će u domaćim bioskopima od 14. oktobra imati priliku da gleda u istorijskog drami Ridlija Skota "Poslednji dvoboj". 

"Poslednji dvoboj" je rađen po istinitoj priči. Kralj Čarls VI objavljuje da će vitez Žan de Karuž (Met Dejmon) spor izazvan sumnjom da je njegov štitonoša Žak le Gri (Adam Drajver) silovao njegovu suprugu (Džodi Komer) dok je on bio na ratištu, rešiti surovim dvobojem.

Ben Aflek i Met Dejmon su i potpisali scenario za ovaj film, a ovaj dvojac je već nagrađen za najbolji scenario nagradom "Oskar" i to za film "Dobri Vil Hanting".

Priredila: S. R.

Komentari (0)

Magazin