Aktuelno iz kulture

Producente tuži i Džerard Batler: Glumac tvrdi da mu duguju 10 miliona dolara za "Pad Olimpa"

Komentari

Autor: Deadline

01/08/2021

-

20:25

Producente tuži i Džerard Batler: Glumac tvrdi da mu duguju 10 miliona dolara  za "Pad Olimpa"
Džerard Batler - Copyright AP/Jordan Strauss

veličina teksta

Aa Aa

Glumac Džerard Batler podneo je tužbu protiv producentskih kompanija "Nu Image" i "Millennium Films", navodeći da mu duguju 10 miliona dolara prihoda od akcionog filma "Pad Olimpa" iz 2013. godine.

U tužbi, koja je podneta 30. jula Višem sudu u Los Anđelesu, producenti se optužuju za obmanu, te prevaru i kršenje ugovora, i sporazuma o poštenom poslovanju, između ostalog, navodi Deadline.

Kako su naveli pravni zastupnici glumca, "Nu Image" i "Millennium Films" su od filma "Pad Olimpa" zaradili desetine miliona dolara, odbijajući da isplate Batleru ono što mu prema ugovoru koji su potpisali pripada.

Glumac i njegov pravni tim, naime, naložili su nezavisnu reviziju, koja je utvrdila da su producenti "potcenili sopstvene prihode i dobit za više od 11 miliona dolara", uključujući i to da su "zaboravili" da prijave oko 8 miliona dolara isplate i svojim izvršnim producentima.

"Pad Olimpa" je objavljen u martu 2013. godine, a prema do sada dostupnim podacima zaradio je 170 miliona dolara širom sveta. Početni budžet bio je 70 miliona dolara. Usledila su dva nastavka (prvi "Pad Londona" je doneo zaradu od 206 miliona, a drugi nastavak "Pad anđela" 146 miliona dolara na bioskopskim blagajnama). U oba nastavka, zvezda je bio Džerard Batler.  

Batlerova tužba došla je iste nedelje, kada je i Skarlet Johanson podnela tužbu Višem sudu u Los Anđelesu protiv kompanije Dizni zbog kršenja ugovora, nakon što je ta kompanija emitovala film "Crna udovica" na svojoj striming platformi Dizni+.

U tužbi se navodi da se Johanson sa kompanijom dogovorila da će njen honorar najvećim delom zavisiti od prihoda koji film ostvari u bioskopima, koji su drastično opali onog momenta kada je počelo strimovanje filma. Kako su zastupnici glumice procenili, ona je zbog toga izgubila blizu 50 miliona dolara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura