Aktuelno iz kulture

Bojana Stefanović o novoj seriji "V (Fau) efekat": Bez humora nema života

Komentari

Autor: Tanjug

14/02/2024

-

10:19

Bojana Stefanović o novoj seriji "V (Fau) efekat": Bez humora nema života
Bojana Stefanović - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Glumica Bojana Stefanović igra inspicijentkinju Radu u novoj seriji "V (Fau) efekat" koja se emituje na Superstar TV.

Stefanović kaže da je jedan od najvećih kvaliteta te misterije to što je koreditelj Gordan Kičić napravio "fantastičnu podelu" glumaca.

Primetivši da se seriji može videti mnogo glumaca u ulogama u kojima ih do sada nismo gledali, Stefanović je dodala da je za nju i njene kolege najzanimljivije da se oprobaju u nečemu što do sada nisu radili, a Kičić je znao da ona to može.

"Ljudi vas svrstavaju u neke fahove, što je prirodno, ali lepo je kada se malo začeprka fasada i najdivnije je da glumac igra što više najrazličitijih uloga", istakla je Stefanović.

Navevši da je njena Rada "pomalo pogubljena u vremenu i prostoru", Stefanović je rekla da joj je, u seriji koja se dešava u pozorištu, bilo divno što ne igra glumicu, a opet je njen lik kao inspicijent vezan za njenu profesiju.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Stefanović je rekla da joj se sviđa što se poslednjih godina u svetskoj produkciji brišu granice između žanrova, i da se usled toga u sve polako uvlači određena doza humora.

"Bez humora nema života. Prosto nije prirodno. Stvarno je divna karakteristika Gordanova,i privatno i profesionalno, što je pre svega fantastičan komičar i duhovit čovek. Ima fin i osećaj za tu pravu dozu humora", navela je glumica.

Stefanović je dodala da je humor posebna draž serije "V (Fau) efekat", koja "nije klasičan triler ili misterija u smislu da je sve preozbiljno, prezatvoreno".

Glumci u seriji, koji igraju glumce u pozorištu i iza scene, najbolje znaju "koliko se tu dešava neobičnih, blesavih, nekada slučajno, a nekada namerno, duhovitosti, fora ili začkoljica".

Prema njenim rečima, prednosti serije su i izuzetno živi likovi,  "kojima verujete da postoje u stvarnom životu, kojima se dešavaju neobično misteriozne stvari".

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Upitana šta bi savetovala mlađim kolegama, Stefanović je navela da je u glumačkom poslu potreban rad i kontinuitet, što najčešće ne zavisi od samih glumaca.

Stefanović je dodala da je potrebna i širina obrazovanja, što podrazumeva čitanje romana, knjiga i dramske literature.

Uz to, potrebno je pratiti što se dešava u pozorištima u zemlji, Beogradu i regionu, kao film, kod nas i u svetu, a Stefanović je preporučila i izložbe, koncerte, sve ono što ima umetnički senzibilitet, ali kroz realan život.

"Ali kroz realan život. Zato što mi moramo da budemo realni i na sceni. Na sceni i ispred kamere, to mora da bude živo. Morate da budete uključeni u život da biste mogli da ga prenesete", navela je Stefanović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura