Aktuelno iz kulture

Netfliks producira brodvejsku predstavu o usponu Vladimira Putina na vlast

Komentari

Autor: Variety

28/02/2024

-

18:45

Netfliks producira brodvejsku predstavu o usponu Vladimira Putina na vlast
Netfliks producira brodvejsku predstavu o usponu Vladimira Putina na vlast - Copyright Printscreen YouTube/Almeida Theatre

veličina teksta

Aa Aa

Striming gigant Netfliks počeo je da producira predstave na Brodveju, a njihov prvi projekat je komad "Patriote" (Patriots) o padu Sovjetskog Saveza. U predstavi čiji je dramaturg tvorac serije "Kruna" Piter Morgan, glavni junak je ruski oligarh Boris Berezovski, za kog se smatra da je doprineo usponu Vladimira Putina na vlast, a uloga je poverena Majklu Stalbargu.

"Patriote" u režiji Ruperta Gulda igraće se od 1. aprila i to u "Itel Barimor" pozorištu. Variety podseća da se predstava, inače, s velikim uspehom igrala na londonskoj sceni u pozorištu Almeida.

Lik Putina igrao je tada Vil Kin koji će se sada vratiti toj ulozi i to uz Luka Talona u roli Romana Abramoviča. 

Predstava će obeležiti poslednje dane brodvejske sezone, koja je bila vrlo teška, kako za producente, tako i za investitore, jer se prodaja karata još nije vratila na nivo pre pandemije.

Naročito je teško finansiranje mjuzikala, pa su tako nedavno ukinute dve, ranije vrlo popularne predstave - "How to Dance in Ohio" i "Harmony".

Netfliks se ranije već oprobao u produkciji pozorišnih predstava, ali na tlu Britanije, gde se igrao komad "Stranger Things: The First Shadow", spinof popularne serije.

Komentari (0)

Kultura