Aktuelno iz kulture

Nakon premijere filma "Jorgovani" u Beogradu, rasprodate i projekcije u gradovima širom Srbije

Komentari

Autor: Euronews Srbija

28/02/2024

-

14:25

Nakon premijere filma "Jorgovani" u Beogradu, rasprodate i projekcije u gradovima širom Srbije
Nakon premijere filma "Jorgovani" u Beogradu, rasprodate i projekcije u gradovima širom Srbije - Copyright Košutnjak film

veličina teksta

Aa Aa

Zbog ogromnog interesovanja mnogobrojne publike, tokom današnjeg dana su otvorene i dodatne premijerne projekcije filma "Jorgovani" u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i ostalim gradovima Srbije.

Autorska i glumačka ekipa filma "Jorgovani" sinoć je na svečanoj premijeri u Beogradu nagrađena desetominutnim aplauzom i ovacijama. Publika je na prvom mestu bila oduševljena filmskim parom - Sloboda Mićalović i Ivan Bosiljčić - koji se vratio na veliko platno posle više od 15 godina. 

Gromoglasnim aplauzom, publika je pozdravila i glumačke bravure Gordana Kičića, Mime Karadžića, Nebojše Dugalića, ali i mlađih glumaca poput Jane Bjelice, Isidore Janković, Jovana Jovanovića i Pavla Čemerikića.

Film "Jorgovani", reditelja Siniše Cvetića,  donosi priču o Katarini (Sloboda Mićalović) i Igoru (Ivan Bosiljčić), koji se, oslepeli od bliceva i ogluveli od aplauza, susreću jedne večeri na dodeli nagrada za najbolju domaću seriju godine. Pored njih, prisutni su i ostali članovi filmske ekipe, koji nas vode kroz zamršene odnose iz kojih nam postaje jasno da su njihovi životi veća melodrama od one koju su snimali.

Film "Jorgovani", u produkciji Zorana Jankovića iz Koštnjak filma, nastavlja redovnu bioskopsku distribuciju širom zemlje i regiona, a distribucija ovog velikog kinematografskog ostvarenja poverena je Art Visti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura