Aktuelno iz kulture

Kada se vraća "Kuća zmaja": HBO najavio početak prikazivanja druge sezone popularne serije

Komentari

Autor: Variety

05/03/2024

-

08:30

Kada se vraća "Kuća zmaja": HBO najavio početak prikazivanja druge sezone popularne serije
Prinskrin/Youtube/HBO - Copyright Prinskrin/Youtube/HBO

veličina teksta

Aa Aa

Druga sezona "Kuće zmaja" počeće da se prikazuje na HBO striming servisu Max i na toj kablovskoj televiziji u junu ove godine, najavljeno je iz njihovog studija.

Tu informaciju potvrdio je šef "Warner Bros. Discovery" za striming i gejming Džej Bi Peret tokom Konferencije o tehnologiji, medijima i telekomunikacijama održanoj u ponedeljak.

Iako Peret nije precizirao datum premijere druge sezone "Kuće zmaja", ovo je do sada prva potvrda o prikazivanju nastavka, piše Variety.

Zasnovana na knjizi Džordža R. R. Martina "Vatra i krv", "Kuća zmaja" prati istoriju dinastije Targarijen na izmišljenom kontinentu Vesterosu. Priča je smeštena u vreme oko 200 godina pre događaja iz "Igre prestola" i oko sto godina nakon što su Targarijeni ujedinili Sedam kraljevstava.

U drugoj sezoni vraćaju se Met Smit, Olivija Kuk, Ema D'Arsi, Iv Best, Stiv Tusen, Fabijen Frenkl, Evan Mičel Tom Glin Karni, Sonoja Mizuno, Ris Ivans i mnogi drugi.

ranije je najavljeno da će se ansamblu pridružiti Abubakar Salim kao Alin od Hala, Gejl Renkin kao Alis Rivers, Fredi Foks kao ser Gvejn Hajtauer i Sajmon Rasel Bil kao ser Sajmon Strong.

Deset epizoda prve sezone "Kuće zmaja" prikazivano je od 21. avgusta do 23. oktobra 2022. godine. 

Snimanje nastavka počelo je 11. aprila prošle godine, zbog čega na njega nije uticao štrajk američkih glumaca i scenarista. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura