Aktuelno iz kulture

Novi susret Slobode Mićalović i Ivana Bosiljčića puni bioskope: Film "Jorgovani" pogledalo više od 50.000 gledalaca

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/03/2024

-

15:12

Novi susret Slobode Mićalović i Ivana Bosiljčića puni bioskope: Film "Jorgovani" pogledalo više od 50.000 gledalaca
Novi susret Slobode Mićalović i Ivana Bosiljčića puni bioskope: Film "Jorgovani" pogledalo više od 50.000 gledalaca - Copyright Košutnjak film

veličina teksta

Aa Aa

Domaći film "Jorgovani", koji je premijerno prikazan na nedavno završenom Festu, za samo pet dana prikazivanja pogledalo je više od 50.000 gledalaca.

Otkačena i pomalo satirična priča o licu i naličju domaće kinematografije, na čelu ima omiljeni glumački par Slobodu Mićalović i Ivana Bosiljčića, koji se susreću na filmskom platnu posle petnest godina.

Da li je moguća prava ljubav iza filmskih kamera? Šta krije prividni glamur popularnosti? Da li partneri na sceni postaju suparnici kad padnu maske?

Reditelj Siniša Cvetić i scenarista David Jakovljević donose priču o Katarini (Sloboda Mićalović) i Igoru (Ivan Bosiljčić) koji se susreću jedne večeri na dodeli nagrada za najbolju domaću seriju godine. Pored njih, prisutni su i ostali članovi filmske ekipe, koji nas vode kroz zamršene odnose iz kojih nam postaje jasno da su njihovi životi veća melodrama od one koju su snimali.

Košutnjak film

 

U filmu, koji kao producent potpisuje Zoran Janković i Koštnjak film, ostale uloge su poverene proverenoj glumačkoj ekipi: Gordanu Kičiću, Mimi Karadžiću, Isidori Janković, Jovanu Jovanoviću, Jani Bjelici, Nebojši Dugaliću, Pavlu Čemerikiću, Nenadu Okanoviću, Vahidu Džankoviću i Petru Vasiljeviću.

Film "Jorgovani" nastavlja redovnu bioskopsku distribuciju širom zemlje i regiona, a distribucija filma je poverena distributerskoj kući Art Vista.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura