Aktuelno iz kulture

Veliki uspeh "Jorgovana": Romantičnu komediju sa Slobodom Mićalović i Ivanom Bosiljčićem pogledalo 200.000 ljudi

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/04/2024

-

13:13

Veliki uspeh "Jorgovana": Romantičnu komediju sa Slobodom Mićalović i Ivanom Bosiljčićem pogledalo 200.000 ljudi
Veliki uspeh "Jorgovana": Romantičnu komediju sa Slobodom Mićalović i Ivanom Bosiljčićem pogledalo 200.000 ljudi - Copyright Košutnjak film

veličina teksta

Aa Aa

Filmsku priču "Jorgovani", koja je premijerno prikazana na ovogodišnjem Festu, za samo mesec dana pogledalo je više od 200.000 ljudi.

Omiljeni filmski par Sloboda Mićalović i Ivan Bosiljčić privukli su publiku u bioskope, i oslikali satirični prikazo o licu i naličju domaće kinematografije.

Autorski dvojac na čelu sa rediteljem Sinišom Cvetićem i scenaristom Davidom Jakovljevićem osmislio je priču o Katarini (Sloboda Mićalović) i Igoru (Ivan Bosiljčić) koji se susreću jedne večeri na dodeli nagrada za najbolju domaću seriju godine. Pored njih, prisutni su i ostali članovi filmske ekipe, koji nas vode kroz zamršene odnose iz kojih nam postaje jasno da su njihovi životi veća melodrama od one koju su snimali.

U filmu, koji kao producent potpisuje Zoran Janković i Koštnjak film, ostale uloge su poverene proverenoj glumačkoj ekipi: Gordanu Kičiću, Mimi Karadžiću, Isidori Janković, Jovanu Jovanoviću, Jani Bjelici, Nebojši Dugaliću, Pavlu Čemerikiću, Nenadu Okanoviću, Vahidu Džankoviću i Petru Vasiljeviću.

Film "Jorgovani" nastavlja redovnu bioskopsku distribuciju širom zemlje regiona, i po mnogim evropskim gradovima, a distribucija filma je poverena distributerskoj kući Art Vista.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu