Aktuelno iz kulture

Fil Kolins odustao od turneje: Ne mogu da držim bubnjarske palice i to me jako frustrira

Komentari

Autor: Variety

11/09/2021

-

10:05

Fil Kolins odustao od turneje: Ne mogu da držim bubnjarske palice i to me jako frustrira
Fil Kolins - Copyright AP/Owen Sweeney

veličina teksta

Aa Aa

Nakon što je više od pet decenija proveo na sceni, legendarni britanski muzičar Fil Kolins je izjavio da misli da će zbog lošeg zdravlja ipak definitivno morati da odloži bubnjarske palice.

"Pomalo sam fizički ometen, jedva mogu da držim palice u rukama i to mi teško pada, jako me frustrira. Voleo bih da mogu da stojim dok nastupam", izjavio je bubnjar i pevač kultnog sastava Genesis u intervjuu za BBC Breakfast, a prenosi Variety.

Sedamdesetogodišnji muzičar već godinama ima problema sa oštećenim nervima u rukama, sluhom i dijabetesom, a dva puta je u međuvremenu bio i operisan pošto je povredio glavu i kičmu. Iako je još 2011. najavio da odlazi u penziju, Kolins se čak i u invalidskim kolicima ili uz pomoć štapa pojavljivao na sceni.

Ovog puta, nakon što su potvrđeni datumi turneje Genesis, koja je do sada više puta odlagana zbog pandemije, Kolins je potvrdio da se na predstojećim koncertima neće pojaviti ni u ulozi pevača. Za bubnjevima će ga, kako je kazao, menjati sin Nik.

"Generalno govoreći, ne znam zaista ni da li uopšte želim da se vratim na scenu ponovo", dodaje je Fil, koji je bio član Genesis od osnivanja benda do 1996. godine.

Kolins, osmostruki dobitnik prestižne nagrade "Gremi", osamdesetih i devedesetih je ostvario i uspešnu solo karijeru, a nastupima sa Genesis vratio se 2007, na njihovoj povratničkoj turneji "Turn It on Again".

Nova, "The Last Domino" turneja počeće u oktobru u Britaniji, a sastav bi potom trebalo da ima nastupe u Americi i to prvi put nakon 14 godina.

Zajedno sa turnejom, Genesis najavio kompilacijski album koji bi trebalo da bude objavljen 17. septembra.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura