Aktuelno iz kulture

Patrijarh Porfirije: Lep je film o Tomi Zdravkoviću, mom pokolenju budi sećanja na davne dane

Komentari

Autor: Tanjug

14/09/2021

-

14:17

Patrijarh Porfirije: Lep je film o Tomi Zdravkoviću, mom pokolenju budi sećanja na davne dane
Patrijarh Porfirije: Lep je film o Tomi Zdravkoviću, mom pokolenju budi sećanja na davne dane - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Patrijarh SPC Porfirije podelio je na svom Instagram nalogu plakat koji najavljuje film "Toma", životnu priču legende srpske narodne muzike Tome Zdravkovića u vidu storija.

Patrijarh je napisao da taj film kod njega budi posebna sećanja na davne dane i događaje.

"Lep je film o Tomi Zdravkoviću. Mom pokolenju budi sećanja na davne dane, lepe događaje i nezaboravne melodije, a mlađima prenosi iskrenu emociju, otkriva lepotu i tragičnost ljubavi", poručio je patrijarh Porfirije.

Režiju filma potpisuje Dragan Bjelogrlić, scenario Zoran Lisinac, Nikola Pejaković i Maja Todorović, a muziku za film je radio Željko Joksimović.

Film predstavlja impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje same njegove početke, kao i vrhunac slave, njegove ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, ali i odnos sa velikim brojem prijatelja u umetičkom miljeu tadašnje Jugoslavije.

Pored Tome, film prati živote poznatih umetnika tog vremena: Zorana Radmilovića, Mike Antića, Predraga Živkovića Tozovca i drugih.

Dragan Bjelogrlić, osim režije potpisuje i scenario zajedno sa drugim kolegama - koreditelj filma Zoran Lisinac i Nikola Pejaković Kolja, a takođe je i koproducent ostvarenja ispred svoje kuće "Cobra film" uz pop muzičara Željka Joksimovića i njegove kompanije "Minacord", inače i kompozitora muzike u filmu.

Film "Toma" nakon svečane premijere 15. septembra u Sava centru, već narednog dana, 16. septembra, imeće drugu premijeru u Velikoj sali Kombank dvorane od 19.30 sati, posle čega nastavlja svoj bioskopski život.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura