Aktuelno iz kulture

Posetioci bioskopa u Los Anđelesu moraće da pokažu dokaz o vakcinaciji

Komentari

Autor: Holliwood Reporter

08/10/2021

-

11:11

Posetioci bioskopa u Los Anđelesu moraće da pokažu dokaz o vakcinaciji
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Gradsko veće Los Anđelesa donelo je odluku da građani ubuduće moraju priložiti dokaz o vakcinaciji protiv kovida 19, kako bi ušli u bilo koji zatvoreni javni prostor, uključujući i bioskope, restorane i tržne centre. Odluka stupa na snagu od 4. oktobra.

Krajem leta sličan uslov postavio je i grad Njujork, nakon porasta broja obolelih od kovida 19, a očekuje se da se bioskopi neće protiviti takvoj odluci.

"Da bi se industrija zabave u potpunosti oporavila, više ljudi mora da se vakciniše. To je čista nauka. Stopa vakcinacije bila je sasvim solidna, a onda je opala. Imunizacija mora da se nastavi", rekao je predsednik Nacionalne asocijacije vlasnika bioskopa Džon Fitijan za Holivud Reporter.

Fitijan ističe da se Asocijacija konsultovala sa članovima i da se neće protiviti takvoj odluci grada.

Od 17. septembra dokaz o vakcinaciji bio je obavezan za zaposlene i goste barova, vinarija, pivara, noćnih klubova i kafića, kao i velikih događaja na otvorenom za više od 10.000 posetilaca.

"Ova modifikovana odluka u skladuje sa kontinuiranom potrebom za smanjenjem rizika od prenošenja i povećanom imunizacijom. Ovo je razuman korak napred koji nam omogućava bolju poziciju u pokušaju da prekinemo cikluse rasta broja zaraženih", rekla je direktorka Zdravstvenog sekretarijata Okruga Los Anđelesa dr Barbara Ferer.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura