Aktuelno iz kulture

Zvezde blokbastera "Večni" otkrivaju koje superherojske moći bi želeli da imaju

Komentari

Autor: News.com.au

03/11/2021

-

09:04

Zvezde blokbastera "Večni" otkrivaju koje superherojske moći bi želeli da imaju
Zvezde blokbastera "Večni" otkrivaju koje superherojske moći bi želeli da imaju - Copyright AP/Vianney Le Caer/Joel C Ryan

veličina teksta

Aa Aa

Novo Marvelovo ostvarenje "Večni" koje će se u domaćim bioskopima naći od 11. novembra, drugačije je od većine superherojskih blokbastera po tome što je rediteljka Kloe Žao insistirala da se većina scena snima na lokacijama, umesto u filmskom studiju.

Tokom promovisanja ovog ostvarenja, Žao je sa glumcem Kitom Haringtonom, koji u filmu igra Dejna Vitmana, odnosno Crnog viteza, odgovarala na pitanja australijskog portala News.

"Večni" govori o grupi besmrtnih bića koji na Zemlji borave duže od 7.000 godina. Svako od njih ima svoju moć: Gilgameš veliku snagu, Ikaris sposobnost letenja i laserske oči, Sersi sposobnost da menja strukturu svih neživih objekata... 

"Ja sam manipulativna osoba"

Upitan koju moć od onih koje imaju deset superheroja iz ovog filma bi želeo za sebe, Harington je dao neočekivan odgovor.

"Iz dubine srca, želeo bih da budem Druig", rekao je glumac kroz osmeh.

Druig, kog u filmu igra Bari Keogan, ima moć da kontroliše umove ljudi, pa je Harington dodao: "Eto, ja sam takva manipulativna osoba. Ili Sprajt. Oboje su prevaranti. Mislim da to govori mnogo o meni".

Žao je na isto pitanje odgovorila da bi volela da bude Ikaris.

AP/Vianney Le Caer

 

"Ja sam tako dosadna. Želela sam da letim celog života", rekla je ona, šaljivo uperivši prstom u Haringtona: "Dejn Vitman nije ono što mislite".

Vitman, Haringtonov lik u filmu, samo se kratko pojavljuje u "Večnima", budući da je ovaj film imao veliki zadatak da publici predstavi više od deset novih superheroja i njihove lične priče.

Pored njega, u filmu igraju i Anđelina Džoli, Salma Hajek, Ričard Mejden, Džema Čen i Kumail Nandžijani, a glumac se prisetio i kako je dobio ulogu nakon sastanka sa Žao.

"Našli smo se u Noting Hilu na šolji čaja. Povezali smo se oko čaja, jer pripadamo narodima koji su velike čajopije", rekao je Harington, a Žao, koja je poreklom iz Kine je dodala: "Pili smo engleski, ali moj je bolji".

Sličnosti između filmova "Zemlja nomada" i "Večni"

Rediteljka je osvojila oskara ove godine za svoje ostvarenje "Zemlja nomada", koje je po tematici daleko od Marvelovih superherojskih filmova.

Promo Eternals

 

Četvrtog dana snimanja "Zemlje nomada" dobila je zvaničnu ponudu od Marvela da režira "Večne".

"Bila sam u kolibi u Južnoj Dakoti kad su me pozvali. Vrisnula sam i trčala tamo-amo po maloj kolibi. Čini mi se da me je Fransis Mekdormand pogledala i rekla: 'Prvo završi ovaj!'", prisetila se Džao.

"Večni" su tek četvrti film talentovane rediteljke, a ona kaže da uprkos velikim razlikama u budžetu, snimanje nezavisnih filmova, kao i velikih blokbastera, teče prilično slično.

Promo Eternals

Anđelina Džoli u filmu "Večni"

"Ako obratite pažnju, čak i kad Selestijal stvara Sunce, kamera je vrlo prizemljena i kreće se na isti način kao u 'Nomadland'. To je samo jedan čovek sa pokretnim stativom koji se kreće napred. To je za umetnika za vizuelne efekte, koordinatora kaskadera i glumca možda i jedna od najtežih stvari koje treba da radite u filmu ovog obima, jer sve što se desi u tom kadru mora da bude dovoljno zanimljivo", ispričala je Žao.

Rediteljka kaže da se snimanje manjih filmova i velikog Marvel blokbastera, poklapa u još jednom pogledu.

"Čula sam nešto za Marvel i nadala se da je to tačno, a ispostavilo se da jeste. Oni su potpuno drugačiji od tradicionalnijih studija u Holivudu. To je mala grupa ljudi, najviše troje do četvoro njih, s kojima imate dodira tokom dve ili tri godine. Zato mi se činilo kao da i dalje snimam nezavisne filmove", rekla je ona.

Pod vedrim nebom

Žao i direktor fotografije Ben Dejvis pobrinuli su se da film bude sniman u prirodnom okruženju, kako bi se sprečila preterana izveštačenost usled izobilja specijalnih efekata i kompjuterski generisanih čudovišta.

AP/Vianney Le Caer

Kloi Džao

Iako je već imao priliku da igra u velikoj produkciji, radeći na "Igri prestola", Harington se iznenadio kada je shvatio da će Marvelov film snimati pod vedrim nebom.

"Mislio sam da ćemo samo biti u velikoj, zelenoj kutiji u studiju i da ću morati da zamišljam šta se sve nalazi oko mene. A zapravo smo snimali na lokacijama, a tako nešto nisam očekivao od Marvela. Sve je to zahvaljujući Kloe i zahvaljujući Marvelu i to je nešto što je jedinstveno u ovom filmu. Zato sam želeo i da radim na njemu", rekao je Harington.

Komentari (0)

Kultura