Aktuelno iz kulture

Dizni ohrabren uspesima na blagajnama: Preostale filmove iz 2021. prvo prikazuje u bioskopima

Komentari

Autor: Variety

11/09/2021

-

17:05

Dizni ohrabren uspesima na blagajnama: Preostale filmove iz 2021. prvo prikazuje u bioskopima
Filmovi - Copyright profimedia,Tanjug/AP/Richard Drew,20th Century Studios,MCF MegaComFilm/Promo

veličina teksta

Aa Aa

Kompanija "Dizni" (Disney) saopštila je da će filmove, čije se premijere očekuju do kraja godine, prikazivati isključivo u bioskopima i to najmanje 45 dana pre nego što ta ostvarenja budu dostupna i na striming platform, piše Variety.

Kako je saoptešno, kompanija je tokom pandemije eksperimentisala sa prikazivanjem pojedinih filmova preko striminga "Disney+" u isto vreme kada su se ona prikazivana u bioskopima. Ali su podaci o uspesima koje su na blagajnama ostvarili letnji hitovi, ohrabrili "Dizni" da do kraja godine prvo zabavi bioskopsku publiku.

Animirani mjuzikl "Encanto" naći će se na repertoaru bioskopa od 24. novembra, a 30 dana kasnije biće dostupan i na "Disney+". Ovaj gilm govori o porodici koja živi u čarobnoj kući u planinama Kolumbije, a uključuje muziku koju je napisao tvorac "Hamiltona" Lin-Manuel Miranda.

Sva druga "Diznijeva" izdanja, uključujući Marvelov film "Večni" i oživljavanje "Priče sa zapadne strane" Stivena Spilberga, prikazivaće se isključivo u bioskopima najmanje 45 dana, saopštila je kompanija.

"Diznijev" najnoviji film, Marvelov "Šang-Li i legenda o deset prstenova", podseća američki Variety, upravo je postavio rekord za vikend sa ostvarenih 94,7 miliona dolara od prodaje karata u američkim i kanadskim bioskopima.

Bioskopsku publiku do kraja godine, između ostalog, očekuje i istorijska drama "Poslednji dvoboj", koja je premijerno predstavljena na festivalu u Veneciji, ali i "The King’s Man: Početak".

Iako je kompanija "Dizni" saopštila da je "ohrabrena" bioskopskim uspesima, ne treba zanemariti činjenicu da ih je glumica Skarlet Johanson tužila zbog kršenja ugovora jer su emitovali film "Crna udovica" na svojoj striming platformi "Dizni+".

U tužbi se navodi da se Johanson sa kompanijom dogovorila da će njen honorar najvećim delom zavisiti od prihoda koji film ostvari u bioskopima, koji su drastično opali onog momenta kada je počelo strimovanje filma. Zastupnici glumice procenili su da je ona zbog toga izgubila blizu 50 miliona dolara, jer "za Johanson, Dizni, Marvel i gotovo sve ostale u Holivudu", imati "bioskopsku premijeru", znači objavljivanje filma isključivo u bioskopima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura