Aktuelno iz kulture

"Južni vetar 2 - Ubrzanje" oborio bioskopski rekord star 20 godina: 200.000 gledalaca za nedelju dana

Komentari

Autor: Euronews Srbija

12/11/2021

-

12:31

"Južni vetar 2 - Ubrzanje" oborio bioskopski rekord star 20 godina: 200.000 gledalaca za nedelju dana
Nemanja Miščević/Promo - Copyright Nemanja Miščević/Promo

veličina teksta

Aa Aa

"Južni vetar 2 - Ubrzanje" prevazišao je sva očekivanja, budući da je za nedelju dana film u bioskopima pogledalo više od 200.000 ljudi, čim je zvanično oboren rekord gledanosti star 20 godina.

"Interesovanje koje prati ovaj blokbaster svakim danom je merljivo u neverovatnim ciframa - karte za premijeru koja je 2. novembra održana u Beogradu prodate su za samo nekoliko sati, lajv prenos ceremonije crvenog tepiha na društvenim mrežama je pratilo više od 100.000, dok je najvernija publika od 100.000 posetilaca pogledala film u samo prva četiri dana prikazivanja", navode iz produkcije.

"Velika zahvalnost fanovima, kao i svim ljubiteljima dobrog filma. Naravno da je velika čast, ali i odgovornost ređati ovakve brojke, ali `Južni vetar` je jedna velika familija, znali su oni šta mogu da očekuju od nas i šta ćemo im tek spremiti - Ide gas", poručuje reditelj Miloš Avramović.

Tokom jučerašnje (11. novembar) projekcije u Požarevcu gledateljka Marija Radošević je izvučena kao 200 hiljaditi gledalac kojoj je ekipa filma uručila vrednu nagradu.

Tanjug/Miloš Milivojević

Sa premijere u Beogradu

Od same premijere filma "Južni vetar" 2018. godine, bilo je jasno da je u pitanju vrhunski domaći blokbaster. Samo par meseci od početka prikazivanja u bioskopima, ovaj kriminalistički triler postao je pravi regionalni fenomen. Naredne godine, film je dobio nastavak u vidu televizijske serije, koja je i sama pobrala rekorde, kao ubedljivo najgledanija TV serija sezone 2019/2020 u čitavom regionu.

Sada je, po svemu sudeći, "Južni vetar" dobio i više nego dostojnog naslednika - film "Južni vetar 2 - Ubrzanje", u kom nam se Maraš, Baća, Sofija i Luka vraćaju u jednoj potpuno novoj i apsolutno neočekivanoj avanturi.

Glumačku ekipu čine Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Jovana Stojiljković, Predrag Miki Manojlović, Aleksandar Berček, Luka Grbić kao i međunarodne zvezde Anastasia Everall, Marijan Valev i Zahari Baharov.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura