Aktuelno iz kulture

Nova predstava u Narodnom pozorištu: Počele probe za dramu "Iranska konferencija"

Komentari

Autor: Tanjug

11/12/2021

-

12:33

Nova predstava u Narodnom pozorištu: Počele probe za dramu "Iranska konferencija"
Nova predstava u Narodnom pozorištu: Počele probe za dramu "Iranska konferencija" - Copyright Željko Jovanović/Narodno pozorište u Beogradu

veličina teksta

Aa Aa

Prva čitaća proba predstave "Iranska konferencija", prema ruskoj drami Ivana Viripajeva i u režiji Ivane Vujić Kominac, održana je u biblioteci Narodnog pozorišta u Beogradu.

Premijera drame u prevodu Sanje Milić je planirana polovinom februara na maloj sceni "Raša Plaović" Narodnog pozorišta.

U glumačkoj podeli su Radmila Živković, Ivana Žigon (u alternaciji - Vjera Mujović), Nebojša Kundačina, Slobodan Beštić, Rada Ðuričin, Gojko Baletić, Maja Kundačina, Zoran Ćosić, Bogdan Bogdanović, Dimitrije Ilić i, kao učesnici video konferencije, Bojana Bambić i Dušan Matejić.

Rediteljka Ivana Vujić, koja je do nedavno bila upravnica Narodnog pozorišta, potpisuje i idejno rešenje scenografije i izbor muzike.

Dramaturg predstave je Ljubinka Stojanović, a u umetničkom timu su i Dušica Knežević (kostimograf), Ljiljana Mrkić Popović (scenski govor), Sonja Vukićević (koreograf), Svetlana Volic (video rad) i Jasna Saramandić (scenograf realizator).

Saradnici na predstavi su i Nemanja Konstatinović i Olivera Živković (producenti), Vidan Lalić (organizator) i drugi.

Ruski dramski pisac Ivan Viripajev poznat je domaćoj pozorišnoj publici, jer je pre 15 godina bila zapažena predstava "Kiseonik" prema njegovoj drami u okviru festivala Belef, a u režiji Tatjane Mandić Rigonat.

Ista rediteljka je postavila i njegov komad "Iluzije" na sceni Teatra Vuk u Beogradu, a drama "Pijani" u režiji Borisa Liješevića, bila je nekoliko sezona na repertoaru Ateljea 212. "Kiseonik" se, takođe, izvodi i u Narodnom pozorištu Sombor.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura