Aktuelno iz kulture

Omiljeni filmski momenti Penelope Kruz: Plesne korake sam učila uz Travoltu, plakala zbog izbora Meril Strip

Komentari

Autor: Variety

16/12/2021

-

23:12

Omiljeni filmski momenti Penelope Kruz: Plesne korake sam učila uz Travoltu, plakala zbog izbora Meril Strip
Penelope Kruz - Copyright Tanjug/AP/Evan Agostini

veličina teksta

Aa Aa

Penelope Kruz je dobila priznanje Film Benefit događaja koji organizuje Muzej moderne umetnosti u Njujorku, a primajući nagradu je podelila koje su čuvene scena iz istorije filma uticale na njen glumački put.

"Zaljubila sam se u Odri Hepburn u 'Ljubav popodne'. Plakala sam kad je Meril Strip morala da donese najtežu odluku ('Sofijin izbor'), bila sam prestravljena od 'Ralja', plakala sam uz Širli Meklejn i Debru Vinger ('Vreme nežnosti') i naučila neke plesne korake od Džona Travolte u 'Groznici subotnje večeri'", ispričala je glumica.

Kada je prvi put pogledala Almodovarov film "Veži me!", otrčala je u video klub i iznajmila sve njegove filmove koje su imali.

Tanjug/AP/Evan Agostini

 

"Iz toga kako je napisao te neverovatno kompleksne ženske likove bilo je jasno koliko je Pedro voleo i poštovao žene. Ne bih ovde bila večeras i dobijala počast MoMa, da nisam imala privilegiju da radim sa briljantnim rediteljima koji su me inspirisali, učili, pomagali mi da rastem kao umetnica i kao ličnost. Želim svima njima da zahvalim večeras, a posebno mom Pedru", rekla je glumica.

Almodovar, koji je i sam laureat MoMA, radio je sa Penelope u osam filmova. 

Poslednji film koji su zajedno snimili "Madres paralelas", premijerno je prikazan na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Veneciji i dobio je odlične ocene kritike, dok je Kruz ponela kući nagradu za najbolju glumicu.

"I dalje učim od njega nešto novo o glumi, pričanju priča, o svetu i ljudskom ponašanju", rekla je ona.

Glumica je prokomentarisala i težak položaj kinematografije na koju je uticala pandemija koronavirusa.

"Mislim da sam shvatila da u svetu koji pati, koji je uplašen i podeljen, potrebni su nam novi oblici umetnosti možda i više nego ikad pre. Potrebno nam je da u filmu vidimo ne samo naše priče, nego i da vidimo da se pričaju priče i svih drugih. Kinematografija je izdržljiva, ali mi moramo da je zaštitimo", rekla je Kruz.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura