Aktuelno iz kulture

Reditelj otkriva da je nova verzija Betmena inspirisana Kurtom Kobejnom

Komentari

Autor: NME, Euronews Srbija

20/12/2021

-

07:48

Reditelj otkriva da je nova verzija Betmena inspirisana Kurtom Kobejnom
Kurt Kobejn i Robert Patison - Copyright profimedia, Tanjug AP/Warner Bros. Pictures via AP

veličina teksta

Aa Aa

Reditelj najavljenog filma "Betmen", Met Rivs, otkriva da ga je frontmen kultnog sastava "Nirvana" Kurt Kobejn (1967-1994) inspirisao za stvaranje nove verzije Brusa Vejna, prenosi NME.

"Kada pišem, slušam muziku i dok sam pisao prvu scenu, pustio sam od Nirvane ‘Something In The Way’. Tada sam pomislio da umesto Brusa Vejna kao plejboj verzije, koju smo ranije imali priliku da gledamo, postoji i druga verzija tog lika koja je prošla kroz veliku tragediju i postala na neki način pustinjak, samotnjak", kazao je Rivs.

Rivs je potom naveo da je Roberta Patinsona video kao savrešenog za naslovnu ulogu, pošto ga je gledao u filmu "Good Time" iz 2017. godine.

"U tom ste filmu zaista mogli da osetite svu njegovu ranjivost i očaj, ali istovremeno i njegovu moć. Pomislio sam da je to odlična mešavina. Ima to nešto, kao Kobejn, kada izgleda kao rok zvezda, a osećate, takođe, da istovremeno može da bude i lik koji se odrekao svega, živi izolovano od svih. Tada sam počeo da povezujem film `Last Days` Gas van Santa (dramu o poslednjim danima frontmena `Nirvane`, prim.aut.) sa idejom da se ta fiktivna verzija Kurta Kobejna nađe u priči o Betmenu, jednoj ovakvoj trošnoj vili", objasnio je reditelj.

"Strah je oružje. Kad svetlost udari u nebo, to nije samo poziv. To je upozorenje", izgovara Mračni vitez u trejleru za "Betmen", koji bi u bioskope trebalo premijerno da stigne 4. marta 2022.

U središtu ove najave za film je i Edvard Nešton, poznatiji kao Zagonetač (The Riddler), zlikovac iz filmova i stripova o Betmenu, a prema rečima reditelja - publiku očekuje istovremeno "detektivska priča, akcioni i psihološki triler".

Mračni vitez u potrazi za Zagonetačem dospeva u podzemlje Gotama, gde ga čekaju ništa manje živopisni likovi Seline Kajl (Zoi Kravic), Karmajna Falkonea (Džon Turturo) i Osvalda Oza Koblpota (Kolin Farel), čije će se poreklo otkriti. Pored ovih likova, u novom "Betmenu" igraju još i Endi Serkis kao Alfred Penivort i Džefri Rajt kao poručnik Džejms Gordon. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu