Aktuelno iz kulture

Robert Patison: Hteli smo da napravimo zaista prljavog i ljigavog Betmena

Komentari

Autor: Movie Maker

29/01/2022

-

14:31

Robert Patison: Hteli smo da napravimo zaista prljavog i ljigavog Betmena
Robert Patison - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Glumac Robert Patison, kog ćemo na proleće imati priliku da vidimo u ulozi Betmena, ispričao je za MovieMaker kako se njegov "maskirani osvetnik" razlikuje od dosadašnjih.

Patison priznaje da je njegov Betmen nešto mračniji nego što publika možda očekuje.

Glumac je ispričao da je reditelj Met Rivs na ideju došao kada je gledao Patisonov film "Good Time" u kom on igra pljačkaša rešenog da svog brata sa invaliditetom spase iz zatvora.

"Pomislio je: 'Želim da napravim zaista prljavog, ljigavog Betmena'", ispričao je glumac.

On je dodao i da su se odmah složili oko scenarija.

"Bila je to gotovo sudbinska stvar. Naravno, u tom trenutku, još smo radili na scenariju, ali kada smo se sreli osam meseci kasnije, odmah smo se povezali", rekao je glumac.

Patison je u jednom ranijem intervjuu objasnio i da njegov lik stalno suzbija nagon da ubije svoje neprijatelje.

"Betmen ima jedno pravilo: da ne ubija. To može da se interpretira na dva načina. Ili samo želi da kazni na odgovarajući način ili želi da ubije, ali ga samokontrola sprečava da to i uradi. To sam tako zamislio od probe prve borbe i mislio sam da je tako zabavnije: nešto u njemu samo želi da prereže vrat tom liku! Rekao sam sebi da, ako on provodi noći jureći kriminalce, nemoguće je da u tome ne vidi zadovoljstvo", ispričao je glumac, dodavši da je u ovoj inkarnaciji Brus Vejn maska za stvarnu Betmenovu ličnost.

Reditelj Met Rivs nedavno je u jednom intervjuu ispričao da ga je u kreiranju novog lika inspirisala Nirvana.

"Dok sam pisao, slušao sam Nirvanu i nešto u pesmi 'Something in the Way' koja se nalazi u prvom trejleru, bilo je nečega što je glas tog lika. Onda sam razmislio: 'Kako da radite Brusa Vejna onako kako ga ranije nismo viđali' Počeo sam da razmišljam: šta ako mu se desila neka tragedija, pa lik postane tako otuđen, da ne znamo ni šta radi? Je li on neka vrsta svojeglavog, nepromišljenog narkomana? A istina je da jeste neka vrsta narkomana. Njegova droga je njegova želja za osvetom. On je kao Betmen Kurt Kobejn", ispričao je Rivs.

Inače, film "Betmen" bi trebalo da premijerno bude prikazan 4. marta u bioskopima, dok će na striming servisu HBO Max biti dostupan od 19. aprila.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura