Aktuelno iz kulture

Exit nominovan za najbolji festival na svetu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

28/01/2022

-

13:05

Exit nominovan za najbolji festival na svetu
Benny Gasi - Copyright Exit/Promo

veličina teksta

Aa Aa

Čuveni britanski magazin NME nominovao je Exit, višestrukog evropskog festivalskog šampiona, za najbolji festival na svetu.

Ovom nominacijom za prestižne NME nagrade, Exit se našao među trenutno najznačajnim svetskim imenima iz muzičke industrije, kao što su Lana Del Rej, Bili Ajliš, Vikend, Maneskin, Tejlor Svift, Lijam Galager i mnogi drugi.

Britanski magazin NME (New Musical Express) jedan je od najuglednijih svetskih medija, s tradicijom dugom čak 70 godina, tokom kojih je pokrivao teme iz oblasti muzike, filma i kulture. NME nagrade uspostavljene su godinu dana nakon osnivanja magazina, a kroz istoriju samo neka od nagrađivanijih imena su Elvis Prisli, Dejvid Bouvi, Klif Ričard, "Arctic Monkeys", "Muse", "Morrissey", "Oasis", "The Beatles", "The Jam",  "Blur" i mnogi drugi.

Svečana dodela ovogodišnjih BandLab NME nagrada biće održana 2. marta u dvorani O2 Academy Brixton u Londonu.

Na 69. dodeli biće odabrani najbolji iz oblasti muzike, filma, TV-a i gejminga. Čast da bude među kandidatima za NME nagrade, Exitu je stigla nakon najizazovnijeg perioda u muzičkoj industriji, u kojoj je bio prvi veliki festival na planeti koji se održao od početka pandemije. U kategoriji Najbolji festival na svetu, NME je napravio izbor od 10 manifestacija, među kojima su, pored Exita, Reading & Leeds, Fuji Rock, Wireless i drugi.

Podsećamo, Exit je dva puta proglašen za najbolji evropski festival u okviru Evropskih festivalskih nagrada, kao i za najbolji evropski festival van Velike Britanije, koje dodeljuju Britanske festivalske nagrade. Brojni ugledni svetski mediji, kao što su The Guardian, New York Times, CNN, BBC, svrstavali su Exit u najbolje manifestacije na svetu. 

Prvi potvrđeni hedlajneri 21. izdanja Exit festivala, koje će biti održano od 7. do 10. jula 2022. godine na Petrovaradinskoj tvrđavi su kralj alternativnog roka Nik Kejv i njegovi "The Bad Seeds", jedan od najoriginalnijih i najuticajnijih bendova na svetu, te miljenik domaće publike Boris Brejcha, dok se još imena očekuje jako brzo.

Preporuka za vas

Đule sa "Van Gogom" proslavio rođendan na Exitu: Muzika je naš pokretač i ovo je trijumfalni koncert nakon duge tišine
Bilbord: Exit piše istoriju kao prvi veliki evropski festival od početka pandemije
Buč Kesidi: Nas muzika pokreće i to baš ova koju mi pravimo
Mile Kekin sa Exita poručuje: Ovo je kao da te je iz najdubljeg sna probudila najbolja žurka u životu
Exit ispisuje još jednu veliku stranicu globalne muzičke istorije: Prve večeri 42.000 posetilaca nije prestajalo da pleše

Komentari (0)

Kultura