Aktuelno iz kulture

Drugi festival u orgranizaciji DAH Teatra: Umetnost u akciji

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/02/2022

-

17:36

Drugi festival u orgranizaciji DAH Teatra: Umetnost u akciji
Suzon Fuks/DAH Teatar/Promo - Copyright Suzon Fuks/DAH Teatar/Promo

veličina teksta

Aa Aa

DAH Teatar organizuje drugi po redu festival "Umetnost i ljudska prava" u Srbiji, a koji će biti održan od 24. do 27. februara.

Festival je zamišljen kao platforma za pokretanje i predstavljanje ideja i koncepata koje u prvi plan stavljaju i povezuju umetnost i ljudska prava, zalažu se za poštovanje ljudskih prava, prava svih živih bića, kao i razvoj te ideje u Srbiji.

Ovogodišnje izdanje ima podnaslov "Umetnost u akciji" sa ciljem da podstakne i osnaži građane/ke da preuzmu aktivnu ulogu u promenama u svojim zajednicama, da se umetnici i branitelji ljudskih prava povežu između sebe, ali i sa širom zajednicom.

Meddy Huduti/DAH Teatar/Promo

 

"Festival uključuje pojedince i organizacije koji rade na međunarodnoj sceni i u našoj zemlji, komunicira sa građanima/kama, oživljava zajednice i povezuje različitosti. Na programu su: radionice, instalacija, predstave, koncerti, razgovori, konferencija `Umetnost i kultura u afirmisanju ljudskih prava`, filmska premijera i promocije knjige", navode iz DAH Teatra.

Učesnici festivala dolaze u Beograd iz drugih gradova Srbije, iz Španije, Izraela, Irske, Crne Gore, a onlajn će se pridružiti i publici predstaviti svoj rad umetnici iz Irana, Belgije i Brazila.

Program će se održavati uživo na nekoliko lokacija u Beogradu: UK Parobrod, galerija N.EON, Dorćol Platz, Mestašce, Zadužbina Ilije M. Kolarca, KROKODIL i Narodno pozorište u Beogradu uz pridržavanje svih zdravstvenih mera i dozvoljenog broja okupljanja.

Festival je podržan od strane Međunarodnog fonda za pomoć nemačkog saveznog ministarstva inostranih poslova Gete-Instituta, Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, ambasade Izraela, internacionalne mreže ITAC – Climate Impact, Austrijskog saveznog ministarstva za evropske i međunarodne poslove.

Komentari (0)

Kultura