Aktuelno iz kulture

Hrvatska i Slovenija odabrali svoje predstavnike za Evroviziju: Mia Dimšić i "Poslednje parče pice" idu u Torino

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

20/02/2022

-

15:27

Hrvatska i Slovenija odabrali svoje predstavnike za Evroviziju: Mia Dimšić i "Poslednje parče pice" idu u Torino
Hrvatska i Slovenija odabrali svoje predstavnike za Evroviziju: Mia Dimšić i "Poslednje parče pice" idu u Torino - Copyright Printscreen YouTube/EMA Eurovision Slovenia, HRT Dora

veličina teksta

Aa Aa

Hrvatska i Slovenija odabrale su predstavnike koji će ih ove godine predstavljati na Evroviziji u Torinu. 

Predstavnica Hrvatske Mia Dimšić pobedila je sa pesmom "My Guilty Pleasure" na ovogodišnjoj Dori, u konkurenciji ukupno 14 izvođača.

Ovo je četvrta godina kako hrvatski javni servis organizuje "Doru" za odabir svog predstavnika, kog biraju glasovi desetočlanog žirija i publike.

Mia Dimšić je rođena 7. novembra 1992. u Osijeku.

Nedavno je boravila i u Beogradu, gde je predstavila fondaciju "Plan B", čiji je jedan od osnivača, koja je okupila poznate muzičare u cilju pomoći muzičarima bivše Jugoslavije, koji su u pandemijsko vreme bili pogođeni zato što jedno vreme nigde nisu nastupali.

Isticala je da su joj muzički uzori Tejlor Svift, Džiboni, Neno Belan, Oliver Dragojević…

Slovenačka Radiotelevizija Slovenija (RTV) sprovela je dug i temeljan proces selekcije kandidata kroz program EMA Freš, a za pobednika je odabrana pesma "Disko" grupe Last Slice of Pizza, čiji naziv u slobodnom prevodu glasi "Poslednje parče pice".

U želji da šansu daju mladim talentima, u obzir su uzimani pojedinci i grupe, mlađi od 30 godina sa manje od tri objavljena singla.

Favorit žirija bio je Batista Cadillac i pesma "Mim pravil", dok je pobednički sastav bio drugi, ali su dečaci iz ove tek afirmisane skupine bili na 1. mestu prema glasovima publike i zahvaljujući tome odneli pobedu.

Inače, grupa koju čine Filip Vidušin, Martin Škorjanec, Žiga Žvižej, Maj Lesjak i Mark Semeja, nedavno je objavila i svoj prvi zvanični singl "Silence in My Head".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura