Aktuelno iz kulture

Aleksandar Gligorić, inspektor u seriji "Blok 27": Postali smo televizijska meka u Evropi

Komentari

Autor: Tanjug

01/03/2022

-

16:27

Aleksandar Gligorić, inspektor u seriji "Blok 27": Postali smo televizijska meka u Evropi
Aleksandar Gligorić, inspektor u seriji "Blok 27": Postali smo televizijska meka u Evropi - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Glumac Aleksandar Gligorić u novoj seriji "Blok 27", koja se premijerno emituje vikendom na kanalu Superstar TV, igra inspektora Antonijevića u neobičnoj tinejdžerskoj horor seriji, koja sadrži i mistiku i akciju.

"Nismo do sad imali takav žanr. Mislim da će biti jako popularan, sigurno generaciji koja ima 16-17 godina, ali i starijima. Jer se tu meša i epohica koju svi volimo - vreme izgradnje Novog Beograda", rekao je glumac.

Gligorić je rekao da je u karijeri radio "sve i svašta" i da mu nije problem da se "šalta iz uloge u ulogu", a zahvaljujući popularnosti serije "Senke nad Balkanom" i filma "Južni vetar" publika i neki reditelji ga vide "kao opasnog lika ili kriminalca".

"Malo je i do fizionomije, ali mogu da budem i dobar čovek. Antonijević je napisan da bude malo bahatiji i siroviji, ali u razgovoru sa (rediteljima) Momirom Miloševićem i Milicom Tomović ipak smo odlučili da bude dobar covek, sa nekim unutrašnjim problemima", rekao je Gligorić.

Trenutna hiperprodukciaj serija u Srbiji oduševljava Gligorića, koji se tome nije nadao "ni u snu ranije".

"Kad sam završio akademiju radio je (Zdravko) Šotra Mir-Jam i posle (Radoš) Bajić besomučno `Selo gori a baba se češlja`. Bio sam prinuđen da se bavim nekim drugim poslovima. A sad ovi klinci grunu sa akademije i ima lepeza ponuda gde će da učestvuju. Ima love i lepo im je", primetio je glumac.

Gligorić je naglasio da podržava hiperprodukciju serija pošto smo "postali televizijska meka u Evropi".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura