Aktuelno iz kulture

Multimedijalni paviljon književnosti "Seobe duša" u Evropskoj prestonici kulture

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/03/2022

-

17:21

Multimedijalni paviljon književnosti "Seobe duša" u Evropskoj prestonici kulture
Miyavi - Copyright Tanjug/Nenad Mihajlović

veličina teksta

Aa Aa

Na Novosadskom sajmu otvoren je multimedijalni paviljon književnosti "Seobe duša" na kojem ćemo tokom deset dana upoznati najznačajnije savremene pisce regiona, ali i čuti neka od najvećih imena world music scene koja u Evropsku prestonicu kulture dolaze iz svih krajeva sveta.

Paviljon traje do 13. marta i bavi se temom migracija na opštem nivou, kao važnim društvenim fenomenom, ali i kao izvorom inspiracije za velika umetnička dela.

Najaktuelniji regionalni savremeni pisci kao što su Rumena Bužarovska, Dejan Tiago Stanković, Miljenko Jergović, Kristian Novak, Milica Vučković, Darko Cvijetić, Damir Karakaš, Milena Marković, Ante Tomić, Slobodan Vladušić i neka od najvećih imena world music scene biće deo jedinstvenog multimedijalnog književnog paviljona "Seobe duša" do 13. marta na Novosadskom sajmu u Novom Sadu.

Tanjug/Nenad Mihajlović

 

Među muzičarima koji će nastupiti u Evropskoj prestonici kulture su Original Enigma Voices, Barcelona Gipsy balKan Orchestra, Antropoceno - projekat članova čuvenog sastava Gotan Project, Miyavi, Bilja Krstić i Bistrik orkestar, kao i Bogdan Ranković i novosadski muzički sastav "Etnoforija", uz pratnju poznate japanske plesačice i koreografkinje, dobitnice ordena u rangu viteza, Kaori Ito.

Sa jednom temom - pozitivni uticaj migracija, "Seobe duša" pored književnosti i muzike, uključiće i dve predstave "B(j)egunci" reditelja Dušana Mamule i "Svi smo mi odnekud došli, a neko i malo ranije" italijanskog reditelja Adree Elodija Moretrija, u izvedbi udruženja "Šmiranti", kao i dečiji maskenbal i koncert pod nazivom "Karneval obrednih povorki".

Ulaznice za sve koncerte i predstavu "B(j)egunci", zainteresovani mogu kupiti na prodajnim mestima Gigstix-a ili onlajn, putem sajta gigstix.com,  kao i na blagajni Novosadskog sajma gde će moći da se kupe ulaznice za sve događaje od 17 do 20 časova, dok će se ulaznice za Karneval obradnih povorki prodavati u periodu od 16 do 18 časova.

Organizatori mole sve posetioce da nose maske i drže propisanu distancu. Zeleni sertifikati nisu potrebni, a maske će biti deljene i pri ulasku na događaje.

Preporuka za vas

Stefan Milenković kakvog do sada niste upoznali: Zagrejan sam i dalje za violinu, ali bih voleo da naučim da letim

Komentari (0)

Kultura