Aktuelno iz kulture

Miodrag Radonjić: "Indigo kristal" biće osveženje na našoj kinematografskoj sceni

Komentari

Autor: Tanjug

30/03/2022

-

16:22

Miodrag Radonjić: "Indigo kristal" biće osveženje na našoj kinematografskoj sceni
Miodrag Radonjić: "Indigo kristal" biće osveženje na našoj kinematografskoj sceni - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Miodrag Radonjić se u filmu "Indigo kristal", reditelja i scenariste Luke Mihailovića, pojavljuje i kao glumac i kao producent.

Radonjić kaže da je "Indigo kristal" socijalna drama sa elementima krimi i psihološke drame.

"Siguran sam da će to biti osveženje, nešto novo na našoj kinematografskoj sceni zato što je ovo film o kolektivu. Velika je glumačka podela, imamo preko 60 uloga i mislim da nam je to na neki način falilo", ocenio je Radonjić.

Prema njegovim rečima, film se razlikuje i po crnobeloj fotografiji, "što je značajno za ovu priču jer je atmosferično", a biće značajan i po autentičnim lokacijama u Šapcu.

Radonjić je rekao da bila odluka Mihailovića da se snima u njegovom rodnom gradu, a i scenario je inspirisan rediteljevim odnosom sa Šapcom, zahvaljujući kome će film "imati autentičan vizuelni identitet".

Tanjug

Radonjić je pokušavao da odvoji uloge glumca i producenta tokom rada na "Indigo kristalu" trudeći se na setu da bude naviše glumac.

"Nekad je neohodno da se uključite i u produkcijske stvari. Međutim, imao sam sjajan tim i posao mi je bio dosta olakšan. S druge strane to je velika odgovornost, morate to da nosite do kraja ako ste se prihvatili tog posla", zaključio je Radonjić.

Preporuka za vas

Miodrag Radonjić: Ponosan sam što "Južni vetar" vole i gledaju mnogi i van Srbije, a svetska premijera u Puli govori u prilog toj činjenici
Miodrag Radonjić: Baća će spuštati svojim doskočicama i šalama tenziju u nastavku "Južnog vetra"

Komentari (0)

Kultura