Aktuelno iz kulture

Robi Vilijams se prvi put predstavlja kao slikar: Crno-beli radovi pop zvezde na izložbi u Londonu

Komentari

Autor: Guardian

22/04/2022

-

09:20

Robi Vilijams se prvi put predstavlja kao slikar: Crno-beli radovi pop zvezde na izložbi u Londonu
Robi Vilijams - Copyright AP/Jens Meyer

veličina teksta

Aa Aa

Pop zvezda Robi Vilijams ima još jedan skriveni talenat - on je i slikar.

Vilijams i njegov kreativni partner Ed Godrič od 13. do 25. maja održaće prvu izložbu svojih crno-belih slika u galeriji Sotbi u Londonu.

Autore je povezala ljubav prema uličnoj umetnosti, a za Guardian su rekli da su tokom slikanja "ulazili u meditativna stanja slična transu" i da za njih nije neobično da zaborave da oslikaju određene delove platna.

"Svaki od radova ima slojeve značenja, od kojih su neka privatna, a neka ne. Bližim posmatranjem svaki posetilac će doživeti sadržaj na drugačiji način. Ponosni smo na ono što smo stvorili i vreme je da podelimo ono što nam je u glavi u poslednjih nekoliko godina", kažu oni.

Ukupno će se na izložbi naći 14 njihovih radova, a uskoro će u Sotbiju organizovati i prodaju slika njihovih omiljenih umetnika, koje su sami odabrali.

Aukcija će se održavati se od 22. do 28. aprila, a obuhvatiće radove Žan Mišela Baskjata, Grejsona Perija i Dejmijena Hersta.

Vilijams, koji je jedan od prvih investitora u radove Benksija, u januaru je na aukciji ponudio tri dela tog uličnog umetnika iz svoje privatne kolekcije čija je ukupna vrednost procenjena na deset miliona funti. 

AP/Jordan Strauss, profimedia

 

Reč je o slikama "Devojčica s balonom", "Uništeno ulje na platnu/helikopter" i "Policajci koji se ljube".

Bivši pevač grupe Take That prvi put je pisao o svojoj ljubavi prema umetnosti 2011. godine, kada je u blogu na svom zvaničnom sajtu naveo da je bio inspirisan radovima Džeksona Poloka i Endija Vorhola. 

Vilijams je navodno naslikao 40 slika velikog formata tokom lokdauna, a nedavno je prodao svoje minijature, kako bi promovisao svoju novu galeriju-noćni klub koju je opisao kao "suprotnost Studiju 54 koji je bio eksluzivan i pretenciozan".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura