Aktuelno iz kulture

"Ona je rekla" na jesen u bioskopima: Poznat datum premijere filma o padu Harvija Vajnstina

Komentari

Autor: Independent

03/05/2022

-

07:00

"Ona je rekla" na jesen u bioskopima: Poznat datum premijere filma o padu Harvija Vajnstina
"Ona je rekla" na jesen u bioskopima: Poznat datum premijere filma o padu Harvija Vajnstina - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Studio Univerzal najavio je premijeru filma o Harviju Vajnstinu pod nazivom "She Said" za 18. novembar ove godine.

Ovo igrano ostvarenje zasnovano je na istinitim pričama o novinarkama Njujork Tajmsa nagrađenim Pulicerovom nagradom Džodi Kantor i Megan Tui koje su istraživale prijave seksualnog zlostavljanja protiv ozloglašenog holivudskog producenta.

Film prati tok dešavana opisan u istoimenoj knjizi iz 2019. koju je na pisala Kantor. U filmu tu novinarku igra Zoi Kazan, a njenu koleginicu Tui Keri Maligan.

Posetiocima CinemaCon događaja u Las Vegasu prikazan je i isečak iz filma, koji prikazuje novinarke na sastanku sa njihovim sagovornicama i suočavaju se sa pritiskom da zaobiđu prepreke i ispričaju istinu.

AP/John Minchillo

 

"To je izazvalo domino efekat, #MeToo pokret i trajnu promenu. Bila je čast portretisati ove žene", rekla je Maligan na događaju.

U filmu, koji je režirala Marija Šreder, igraju i Patriša Klarkson i Samanta Morton, prenosi Independent.

Vajnstin je osuđen za seksualni napad i silovanje trećeg stepena na sudu u Njujorku 2020. godine na 23 kazne zatvora, zbog zlostavljanja dve žene.

Presuda je bila prekretnica za pokret #MeToo, nakon dve godine od optužbi koje su žrtve iznele u ispovesti za Njujork Tajms i Njujorker.

Preporuka za vas

Vajnstin u zatvorskom kombinezonu i u invalidskim kolicima stigao pred sudiju: Nisam kriv, izjasnio se nekada moćni producent o optužbama

Komentari (0)

Kultura