Aktuelno iz kulture

Premijera pozorišne predstave "Na litici" u Pančevu i Beogradu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/05/2022

-

11:34

Premijera pozorišne predstave "Na litici" u Pančevu i Beogradu
„Na litici“ - Copyright Jana Stanisavljević

veličina teksta

Aa Aa

U Kulturnom centru Pančeva 8. maja, od 19.30 sati na Maloj sceni, premijerno će biti odigrana predstava "Na litici" u režiji Zorana Zarubice.

"Na litici" po komadu "Norveška danas", švajcarskog pisca Igora Bauersime, je egzistencijalistička romantična drama o dvoje mladih koji traže smisao života, nastao po istinitoj priči. 

U predstavi igraju Maja Šuša i Nikola Pavlović. Kostimografkinja je Suna Kažić, autorke scenografskog rešenja, vizuelnog identiteta i animacija Milica Milosavljević i Bojana Ristić. Muziku potpisuju Luka Racić i Zoran Zarubica, a dizajn svetla Aljoša Dakić.

Nakon premijere u Pančevu, uslediće premijerno izvođenje u Beogradu 9. maja (20h) u Dorćol placu, na programu Reflektor teatra. A do kraja ove pozorišne sezone, predstava će gostovati u Leskovcu, Vranju, Bujanovcu, Kragujevcu, Lazarevcu i Kraljevu.

Jana Stanisavljević

 

Turneja ove predstave, u organizaciji udruženja "Budi" iz Pančeva, podržana je od strane Vlade Švajcarske, u okviru prvog poziva za realizaciju kulturnih i umetničkih projekata i partnerskih projekata programa Kultura za demokratiju.

Program Kultura za demokratiju podržava nezavisnu kulturnu scenu u Srbiji tako što, koristeći kulturu i umetnost, podstiče kritičko i kreativno razmišljanje o društvenim temama od važnosti za lokalne zajednice. Takođe, podstiče saradnju aktera na nezavisnoj kulturnoj sceni, kreirajući prostor za promociju pluralističkih vrednosti i interkulturalnog dijaloga u Srbiji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura