Aktuelno iz kulture

Sofi Marso za Euronews Srbija: Jednako cenim i volim publiku u Srbiji kao i u Francuskoj

Komentari

Autor: Ilija Đukić za Euronews Srbija

25/05/2022

-

19:03

Sofi Marso za Euronews Srbija: Jednako cenim i volim publiku u Srbiji kao i u Francuskoj
Sofi Marso za Euronews Srbija: Jednako cenim i volim publiku u Srbiji kao i u Francuskoj - Copyright Tanjug AP/Vianney Le Caer/Invision/AP

veličina teksta

Aa Aa

Biti Francuz, a ne voleti jednu od najpoznatijih tamošnjih glumica Sofi Marso (55) je prosto nemoguće. Još od kultna dva dela tinejdžerskog filma "Žurka" ("La Boum") iz 1980. godine, tada trinaestogodišnja devojčica, preko noći je postala zvezda nad zvezdama u Francuskoj.

Njoj je uspeh došao gotovo preko noći, a kako je puno puta dosad govorila na tu temu, nije bila spremna za slavu. Ali je hrabro prihvatila to breme s kojim se, pak, danas nosi sa zadovoljstvom.

Sofi Marso više od četiri decenije važi za ikonu francuskog filma, a svoju popularnost proširila je na ceo svet, naročito nakon uloge glavnog negativca u franšizi Džejms Bond, kraj Pirsa Brosnana u "Svet nije dovoljan" (1999). Svaki njen dolazak na Kanski festival prate brojni fotografi koji je slikaju gde god da im je dozvoljeno. Francuzi vole njene slike, intervjue i pre svega njen nevini, a u isti mah i zavodljivi osmeh, s kojim je osvajala mnoge muškarce, uključujući i "Gorštaka" Kristofera Lambera, nekadašnjeg sedmogodišnjeg partnera.

Tanjug AP/Vianney Le Caer/Invision/AP

 

Sofi Marso možda ne bismo ni primetili u holu jednog poznatog hotela u Kanu, da nas nisu privukla iznenadna, stihijska škljocanja paparaca. Sofi im se strpljivo smeškala, ne skidajući skupocene naočare za sunce s lica. Tada smo iskoristili trenutak-dva da Sofi upitamo da li i dalje veruje u ljubav baš kao mlada Vik u "Žurci" davne 1980. godine, kada se i proslavila.

"Ah, naravno. Ko ne veruje u ljubav ne znam zašto i živi. Ljubav ne poznaje starosno doba i granice. Tera vas da plešete, pevate, smejete se, a i da plačete zbog nje. Budi najsnažnije emocije. Kad se zaljubite u nekog, ništa više ne možete da kontrolišete. I sa 50 godina ponašate se kao tinejdžer", kaže Sofi Marso za Euronews Srbija.

Na pitanje da li se i ona u ovom trenutku oseća kao tinejdžerka, odgovorila nam je prepoznatljivim osmehom: "To se kod mene podrazumeva. Uvek sam zaljubljena".

Iako je sa devet godina doživela veliki šok u kući kada su joj se roditelji razveli, Sofi Marso brzo se dočekala na noge i štaviše, proslavila se upravo sa filmom u kojem ljubav pobeđuje.

"Imala sam tu sreću da sam u tom uzrastu uspela da iz sebe kroz 'Žurku' izbacim sva osećanja i pobedim lični krah iz kuće. Taj film, ali i čitav taj period dao mi je snagu za ceo život. Nadam se da će ljubav večno ostati koliko i zavodljiva, toliko i misteriozno privlačna pojava. Ipak svi mi duboko u srcima verujemo u ljubavne priče i njihov srećan kraj", dodala je francuska glumica.

Na pitanje kako danas sa toliko iskustva, brojnih uloga i priznanja pristupa radu na novim filmovima, Sofi kaže da se tu nije mnogo promenilo.

Tanjug AP/Vianney Le Caer/Invision/AP

 

"Svaki put se osećam kao da ulazim u neki novi svet. Bilo da je u pitanju Džejms Bond ili neki francuski nezavisni film. Dok snimanje traje dva, tri meseca, dobijate novu familiju oko sebe. Svi brinu o vama, a vi im uzvraćate podrškom i ljubavlju. Više od toga život vam ne može dati. Jedino sam malo uplašenija kad film doživi premijeru. I dan danas osećam se ranjivom i strepim da li sam uradila dobar posao. Isto doživljavam reakcije publike kako u Francuskoj, tako recimo i u vašoj Srbiji. Sva publika mi je jednako važna i na isti način je cenim i poštujem", rekla nam je Sofi Marso koja se nekoliko sati kasnije pojavila na crvenom tepihu Kroazete, na premijeri filma "Nevini" Luja Garela. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura