Aktuelno iz kulture

"Bodkin": Barak i Mišel Obama produciraju novu seriju na Netfliksu

Komentari

Autor: Hollywood Reporter

21/06/2022

-

22:27

"Bodkin": Barak i Mišel Obama produciraju novu seriju na Netfliksu
Mišel i Barak Obama - Copyright AP/Charles Rex Arbogast

veličina teksta

Aa Aa

Barak i Mišel Obama izvršni su producenti nove serije na Netfliksu pod nazivom "Bodkin" u kojoj je glavna uloga poverena glumcu Vilu Forteu.

Džez Skarf napravio je seriju od sedam epizoda, o voditeljima podkasta koji istražuju slučaj nestalih osoba. 

To je prva serija koja izlazi iz produkcijske kuće "Higher Ground" bivšeg predsednika Amerike i njegove supruge, a Hollywood Reporter je opisuje kao crnu komediju.

"Bodkin je triler sa elementima crne komedije o ekipi voditelja podkasta koji istražuju misteriozni nestanak tri stranca u idiličnom obalskom gradu Irske. Međutim, oni saznaju da je priča mnogo šira i čudnija nego što su ikada mogli da zamisle. Dok heroji pokušavaju da odvoje činjenice od fikcije - o slučaju, svojim kolegama i što je najbolnije, o sebi - serija izaziva našu percepciju istine i ogoljava priče koje govorimo sami sebi, da opravdamo svoja uverenja ili strahove", stoji u zvaničnom opisu ovog projekta.

Pored Fortea, igraju Šivan Kalen, Robin Kara, Dejvid Vilmot i Kris Vejli. 

Podsećamo, bračni par Obama prošle godine predstavio je edukativnu mini seriju "We the People" koja kombinuje muziku i animaciju, a ima za cilj da poduči mlađe generacije građanskoj kulturi.

Mnogi poznati muzičari učestvovali su u muzici za ovaj projekat, među kojima su H.E.R, Adam Lambert, Bibi Reksa i drugi.

Takođe, Mišel Obama objavila je dokumentarnu verziju svojih memoara "Becoming", takođe na Netfliksu.

Obamina produkcijska kuća je potpisala ugovor sa Netfliksom još 2018, a početkom prošle godine najavili su šest novih projekata, između ostalog, filmsku adaptaciju romana Mohsina Hamida "Exit West", naučno-fantastično ostvarenje "Satelit", te "Mladu suprugu" kao igrani film koji prati osećanja žene na dan venčanja, kad se bliži oluja.

Najavljeno je tada, da će se raditi dve serije, prva s nazivom "Ćerka vatrogasca", a druga bi bila dokumentarni serijal o nacionalnim parkovima.

Podsetimo, debitantsko ostvarenje u produkciji "Higher Ground Productions", "American Factory", odneo je Oskara za najbolji dokumentarac u 2019. Ovaj film govori o tome šta se dogodilo radnicima kada je kineski milijarder kupio fabriku na američkom Srednjem zapadu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura