Aktuelno iz kulture

Rediteljka Džejn Kempion: Plašim se da će Netfliks postati probirljiviji nakon pada broja pretplatnika

Komentari

Autor: BBC / Euronews Srbija

11/07/2022

-

23:17

Rediteljka Džejn Kempion: Plašim se da će Netfliks postati probirljiviji nakon pada broja pretplatnika
Rediteljka Džejn Kempion: Plašim se da će Netfliks postati probirljiviji nakon pada broja pretplatnika - Copyright Tanjug/Photo by Jordan Strauss/Invision/AP

veličina teksta

Aa Aa

Rediteljka Džejn Kempion strahuje da će nova Netfliksova strategija, nakon pada broja pretplatnika na tom servisu, dovesti do toga da mnogi vredni projekti ne dobiju preko potrebna sredstva za svoju realizaciju.

"Mislim da će oni biti mnogo probirljiviji kada je reč o projektima i preuzimanju rizika da se zauzmu za ljude koji još nemaju izgrađeno ime", rekla je Kempion u nedavnom intervjuu za BBC.

Kempion, čiji je vestern "The Power of the Dog" dobio 12 nominacija za Oskara, veruje da to verovatno neće naškoditi već afirmisanim filmskim stvaraocima, ali da su oni mlađi u problemu.

"Ne mislim da će meni biti teško da radim nešto, jer već imam izgrađene veze", rekla je ona, ali je ipak dodala i da "The Power of the Dog" ne bi mogao da bude snimljen bez podrške Netfliksa.

Podsećamo, striming servis objavio je u aprilu da se suočio sa najvećim padom broja pretplatnika u poslednjih deset godina i da očekuje da će do kraja drugog tromesečja ove godine izgubiti još dva miliona.

Zbog toga je uveo niz novih mera s ciljem smanjenja troškova, ali i dalje planira da iz budžeta izdvoji 17 milijardi dolara na nove projekte.

Kempion je u intervjuu upitana i da li je istina da joj je Netfliks ponudio budžet veći od 30 miliona dolara za "The Power of the Dog".

"Nisu mi ponudili toliko, ali bi bilo lepo da jesu. Ponudili su mi nešto približno i tačno je da film ne bi mogao da bude snimljen bez njih, jer kad smo isplanirali troškove, jedino su oni bili spremni da ulože sredstva", rekla je rediteljka.

Ona je za režiju u tom filmu dobila Oskara, ali je to ostalo i jedino priznanje Akademije za filmske umetnosti i nauku kada je reč o "The Power of the Dog".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura