Aktuelno iz kulture

Glumac Vladimir Kovačević: Likovi u seriji "Klan" više nisu samo ulični, nego malo ozbiljniji "psi"

Komentari

Autor: Tanjug

18/07/2022

-

10:58

Glumac Vladimir Kovačević: Likovi u seriji "Klan" više nisu samo ulični, nego malo ozbiljniji "psi"
Vladimir Kovačević - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Glumac Vladimir Kovačević je za Tanjug Reflektor govorio o svojoj ulozi u seriji "Klan" čija druga sezona se trenutno prikazuje.

Kovačević je rekao da u drugoj sezoni njegov lik Mita Mišić "gubi pamet", kao i da likovi u seriji "gube integritet, a apetiti rastu".

Prema njegovim rečima, likovi "Klana" "više nisu samo ulični, sad su malo ozbiljniji psi".

"Postoji razlika, to sam pričao sa (rediteljem Bobanom) Skerlićem, da smo glumački sazreli. Krenuli smo seriju pre tri, četiri godine. Kako je tekao razvoj likova na jednom paralelnom koloseku tako je i glumački razvoj, nas mladih", istakao je Kovačević.

Glumac je dodao da može da uvidi neke zanatske stvari koje je veštije uradio u drugoj sezoni.

"Meni se čini da se 'Klan' razlikuje od drugih serija. Ne nosi inkriminišuću estetiku. 'Klan' ume da zadeluje prilično bezazleno. Parodija? E pa nije! Mislim da se u tome razlikuje", rekao je Kovačević.

On je rekao da mu se čini da će druga prevazići uspeh prve sezone u kontekstu kvaliteta.

Kovačević je rekao da je u drugoj sezoni imao više akcionih scena samo što nisu imale intenzitet kao u prvoj. U prvoj sezoni "Klana" imao je pojedine scene koje su bile vezane isključio za lik Mite Mišića, a sada više zajedničkih scena.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

"Bilo je uzbudljivo i uživali smo u svakom trenutku. Retko se desi da se takva ekipa poklopi. Predivna ekipa se desila na 'Klanu'. Bobi nas je okupio i svi smo sve vreme uživali", naglasio je Kovačević.

Prema njegovim rečima, akcione scene su uzbudljive, ali otkrivati kao se snimaju bila bi demistifikacija koja ubija magiju serije.

Preporuka za vas

Miloš Petrović o liku koji tumači u hit seriji "Klan":  Od svakog čoveka sam uzeo nešto za Kamilicu

Komentari (0)

Kultura