Aktuelno iz kulture

Od "Crnog pantera" do "Nacionalnog blaga": Pet najintrigantnijih Komik Kon najava za predstojeće filmove i serije

Komentari

Autor: Euronews

27/07/2022

-

09:00

Od "Crnog pantera" do "Nacionalnog blaga": Pet najintrigantnijih Komik Kon najava za predstojeće filmove i serije
Od "Crnog pantera" do "Nacionalnog blaga": Pet najintrigantnijih Komik Kon najava za predstojeće filmove i serije - Copyright Printscreen YouTube/Marvel Entertainment, ONE Media, DC, Paramount Pictures

veličina teksta

Aa Aa

Nedavno je održana jedna od najvećih svetskih smotri stripa - San Dijego Komik Kon - na kojoj se tradicionalno premijerno predstavljaju trejleri za predstojeće filmove zasnovane na stripskim motivima, pa je tako bilo i ove godine.

Konvencija koja je prvi put održana 2003. prvobitno prikazivala prvenstveno stripove i sadržaje koji su povezani sa naučnom fantastikom i fantazijom, ali danas obuhvata širok spektar popularne kulture i zabavnih elemenata iz skoro svih žanrova, uključujući horore, anime, manga, igračke, kolekcionarske igre sa kartama, video-igre, veb stripove i romane fantastike. 

Ovaj događaj drži nekoliko Ginisovih rekorda, uključujući najveći godišnji festival stripova i popularne kulture na svetu.

Mnogobrojnoj publici, koja se nakon dve godine pauze usled pandemije ponovo okupila u Kaliforniji, predstavljeno je mnogo projekata koji bi trebalo da budu premijerno prikazani ove i naredne godine, a Euronews izdvaja njih pet:

"Crni panter: Vakanda zauvek"

Prvi trejler za nastavak planetarno popularnog "Crnog pantera", prvog filma zasnovanog na stripu koji je dobio nominaciju za Oskara u glavnoj kategoriji, predstavljen je na Komik Konu proteklog vikenda.

Tizer odaje počast glumcu Čedviku Bosmanu, koji je igrao kralja T'Čalu u prvom filmu i preminuo 2020. od karcinoma, a njegov lik vidi se na prikazanom muralu.

I nastavak, kao i originalno ostvarenje, režirao je Rajan Kugler, koji se na Komik Konu pojavio u živopisnom društvu afričkih dobošara i plesača i prisetio se Bosmana.

"Uticaj koji je napravio u ovoj industriji osećaće se zauvek", rekao je Kugler.

Film "Crni panter: Vakanda zauvek" biće premijerno prikazan 11. novembra.

"Dungeons and Dragons: Honor Among Thieves"

Nova ekranizacija jedne od najpopularnijih društvenih igara, koja je bila osnova za sve RPG video igre, uskoro će se naći u bioskopima, a na Komik Konu predstavljen je i njen prvi tizer.

Film pod nazivom "Dungeons and Dragons: Honor Among Thieves" može da se pohvali zvezdanom postavom, u kojoj su Kris Pajn, Hju Grant, Mišel Rodriges, Sofija Lilis i Rege-Žan Pejdž.

Film koji su režirali scenaristi filma "Spajdermen: Povratak kući" Džon Fransis Dejli i Džonatan Gold, je novi pokušaj oživljavanja magičnog sveta, nakon filma iz 2000. koji je dobio loše ocene publike i kritike.

"Dungeons and Dragons: Honor Among Thieves" biće premijerno prikazan u martu sledeće godine.

"Crni Adam"

Tizer za film "Crni Adam" prikazuje prvi put popularnog glumca Dvejna Džonsona kao superjunaka.

Reč je o spinofu ostvarenja "Shazam!" iz 2019. godine i 11. filmu iz takozvanog "DC proširenog univerzuma".

Režirao ga je Haime Kolet Sera, tvorac još jednog Džonsonovog filma "Jungle Cruise", a trebalo bi da se nađe u bioskopima u oktobru ove godine.

Inače, Dvejn Džonson prisustvovao je Komik Konu i iznenadio obožavaoce pojavivši se u kostimu svog junaka.

"Džon Vik 4"

Četvrti deo mnogima omiljene franšize "Džon Vik", kom se glavnoj ulozi vraća Kijanu Rivs, treba da se pojavi u bioskopima sledeće godine u martu.

Reditelj Čed Stajelski sprovešće omiljenog profesionalnog ubicu kroz u Njujork, Pariz, Berlin, kao i Jordan i Japan, a Viku će se na putu, kao što smo i navikli od ovog junaka, naći brojni neprijatelji i saveznici.

Inače, ovo ostvarenje je direktan nastavak "Parabelum" filma iz 2019. u kom se Džon (naizgled) udružio sa Kraljem Boverijem, kog igra Lorens Fišburn.

Pored Rivsa i Fišburna, u filmu igraju i Lens Redik, Rina Savajama, Doni Jen, Šamije Anmderson, Bil Skarsgard i Hirojuki Sanada.

"National Treasure: Edge of History"

Nova serija zasnovana na hit franšizi "Nacionalno blago" stiže na striming servis Dizni Plus. 

Ovog puta pratimo Džes, briljantnu sanjarku koja je u potrazi za odgovorima o njenoj porodici i koja se upušta u avanturu života kako bi otkrila istinu o svojoj prošlosti.

U glavnoj ulozi je Liset Olivijera, a pridružuju joj se Džejk Ostin Voker, Džordan Rodrigez, Zuri Rid, Antonio Ciprijano i Lindon Smit.

Serija bi trebalo da bude dostupna na striming servisu krajem ove godine.

Komentari (0)

Kultura