Aktuelno iz kulture

Bjelogrliću počasna Zlatna jabuka na festivalu u Kranju

Komentari

Autor: Tanjug

22/06/2021

-

13:23

Bjelogrliću počasna Zlatna jabuka na festivalu u Kranju
Dragan Bjelogrlić - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Na prvom Međunarodnom filmskom festivalu u Kranju, počasnu Zlatnu jabuku dobio je glumac, scenarista, producent i reditelj Dragan Bjelogrlić za, kako su istakli organizatiri, bogato i raznovrsno glumačko stvaralaštvo i vrhunski umetnički doprinos na audiovizuelnom polju.

"Kao jedan od vodećih srpskih glumaca i umetnika, zaslužan je za rast i razvoj regionalnog kinematografskog i serijskog sektora", stoji u obrazloženju nagrade.

Samo uručenje nagrade pratio je višeminutni apaluz publike, nakon čega je usledio koncert grupe Magnifiko, posebno u čast gosta Dragana Bjelogrlića.

Tročlani međunarodni žiri dodelio je Veliku zlatnu jabuku Jasni Ðuričić za najbolju glavnu ulogu i izuzetno umetničko ostvarenje u ulozi u filmu "Quo vadis, Aida?"

Goran Bogdan, Franz Rogovski i Nada Šargin dobili su Jabuke za posebna glumačka ostvarenja.

"Najlepši deo festivala bio je taj što smo filmove ponovo vratili ljudima. Nema ništa lepše nego sedeti u toploj letnjoj večeri, u prepunom letnjem bioskopu i gledati publiku kako sedi sa poštovanjem prati najnovija regionalna ostvarenja.

Pored filmova koje smo konačno uspeli da prikažemo na velikom platnu, posebno nezaboravan trenutak pružio je Magnifico čija je muzika, takođe, ostavila traga na počasnog gosta Dragana Bjelogrlića, i koji nam je na završnu priredbu nakon dugo vremena na scenu doneo živu muziku", istakla je selektorka programa Ana Šturm.

Komentari (0)

Kultura

Nova tužba protiv Aleka Boldvina: Porodica poginulog marinca optužuje glumca za klevetu, traže 25 miliona dolara odštete