Aktuelno iz kulture

Završeni 57. Filmski susreti: Gran pri Denisu Muriću, glumac festivala Branislav Trifunović

Komentari

Autor: Lj. Pavlović

26/08/2022

-

22:20

Završeni 57. Filmski susreti: Gran pri Denisu Muriću, glumac festivala Branislav Trifunović
Euronews/Ljiljana Pavlović - Copyright Euronews/Ljiljana Pavlović

veličina teksta

Aa Aa

Dodelom nagrada na Letnjoj pozornici u niškoj Tvrđavi zatvoreni su 57. Filmski susreti. Najveće priznanje, Gran pri Naisa, pripalo je  Denisu Muriću za ulogu u filmu "Zlatni dečko".

Iako se Murić večeras nije pojavio u Nišu, publici i žiriju je uputio reči hvale putem video poruke.

"Ne mogu da opišem koliko mi znači nagrada, velika je motivacija i podstrek za dalji rad. Nadam se da ću opravdati nagradu. Zahvalio bih se mojim roditeljima jer su moji roditelji, a zahvalio bih se i autorima filma i ovo je naša zajednička nagrada. Na kraju bih se zahvalio niškoj publici i obećavam da se vidimo sledeće godine, dolazim, makar nemao nijedan film", naglasio je.

Nagrade Cara Konstantina  i Caricu Teodoru dobili su Slobodan Boda Ninković i Danica Ćurčić za uloge u filmovima "Komedija na tri sprata" i "Mrak".

Aleksandra Balmazović dobila je povelju za izuzetnu žensku ulogu zbog uloge Mile u ostvarenju "Usekovanje", dok je povelju za izuzetnu mušku ulogu dobio Petar Strugar za tumačenje Džonija u filmu "Zlatni dečko".

Nagradu za žensku epizodnu ulogu dobila je Anita Ognjanović za ulogu Ane u filmu "Usekovanje", a dobitnik za mušku epizodu bio Aleksandar Đurica ulogu Jegulje u filmu "Heroji radničke klase".

Njegov kolega iz filma Stefan Beronja za ulogu Malog dobio je nagradu za debitantsku ulogu i on se zahvalio svima na nagradi.

Nagradu za stranog glumca dobila je Ksenija Marinković za ulogu Nade u filmu "Nebesa", a ona se zahvalila žiriju, Srđanu Dragojeviću i ekipi filma.

Specijalno priznanje žirija na 57. Filmskim susretima dobio je Pavle Mensur za ulogu Jovana u filmu "Usekovanje".

Posebnu nagradu "Miodrag Mandić Manda" za najbolje ostvarenu komičnu ulogu u filmu "Mrak" dobila je Olga Odanović. 

Publika je za glumca festivala izabrala Branislava Trifunovića. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura