Aktuelno iz kulture

"Velika seoba arhivatora" u MTS Dvorani: Čvarkov Đorđe, Dragan Jove Torbica i Boškić u novoj predstavi

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/09/2022

-

14:24

"Velika seoba arhivatora" u MTS Dvorani: Čvarkov Đorđe, Dragan Jove Torbica i Boškić u novoj predstavi
"Velika seoba arhivatora" u MTS Dvorani: Čvarkov Đorđe, Dragan Jove Torbica i Boškić u novoj predstavi - Copyright Bojan Petrović

veličina teksta

Aa Aa

Premijera humorističke predstave "Velika seoba arhivatora" sa glumcima i junacima iz TV serije "Državni posao" biće izvedena 6. oktobra u Velikoj sali MTS Dvorane u Beogradu, najavila je danas glumačka i autorska ekipa u susretu sa medijima.

Navedena premijera je već rasprodata, tako da je već zakazan i drugi termin veče kasnije 7. oktobra na istoj pozornici, a zanimljivo da će večeras početi i 11. sezona serije "Državni posao" na kanalu Superstar TV.

Posle uspešnih predstava "Propast arhivatora", "Uživo sa televizorom" i "Velika reforma", pred publikom je četvrti pozorišni komad sa omiljenim likovima iz čuvenog serijala u kome tri glavna lika tumače - Dejan Ćirjaković (Boškić), Dimitrije Banjac (Čvarkov) i Nikola Škorić (Torbica), ujedno i autori - scenaristi serije i svih predstava.

Bojan Petrović

 

"Čini mi se da je ova predstava do sada najdinamičnija, veoma je brz tempo, nema pauze ni stajanja. Publika će već proceniti da li nam je ovo do sada i najsmešnija predstava. Možda otvorimo i 8. oktobra treće izvođenje", istakao je Nikola Škorić kao čuveni Torbica.

Komičarski trio iz Novog Sada - popularni Čvarkov, Torbica i Boškić tako će se, pored redovnog serijala koji se emituje na malim ekranima, sada na kanalu Superstar TV posle RTV, ponovo preseliti u pozorište.

Glumac Škorić kaže da se interakcija sa publikom podrazumeva na ovim izvođenjima i improvizacije u ovoj ekipi su dobrodošle.

Bojan Petrović

Nikola Škorić igra Dragana Torbicu

"Iz naše spremnosti može se improvizovati, a ako nam improvizacija nije dobra, ne dopire do publike, onda se vratimo izvornom tekstu koji nam je uvek dobar", naglasio je Nikola Škorić.

Režija je ponovo poverena Petru Jovanoviću, koji je imao sa ekipom barem 14 proba kao standard za spremanje ove vrste komada, a ova uigrana ekipa je svojim humorom obišla gotovo ceo svet, i dostigla je blizu 400 izvođenja za tri prethodne predstave.

"Imali smo do sada dve pretpremijere, da eto malo odigramo pred publikom, osetimo njihove reakcije, i bilo je zaista sjajno. Uvek jedva čekamo Beograd, drago mi je da je prvo izvođenje već rasprodato. Svaki put kad igramo je drugačija atmosfera, zavisi kako nas ponese izvođenje", podelio je utiske Dejan Ćirjaković u ulozi Boškića.

Bojan Petrović

Dejan Ćirjaković, poznat kao "Boškić"

Kako navode iz produkcije serijala i predstave, kancelarija je mesto gde se neprestano odvija sukob između starih i mladih, starosedelaca i dođoša, evropejaca i balkanaca.

Serija minijatura se sa velikim uspehom emitovala na prvom kanalu Radio-televizije Vojvodine od 2012. godine, i u toku 7. sezone serijala glavni junaci su se preselili u novu kancelariju, ali i serija na novu televiziju - SuperStar TV, u vlasništvu kompanije Telekom Srbija.

Do sada je snimljeno više od 1.300 epizoda, što predstavlja pravi fenomen na TV tržištu kod nas.

"Velika je potražnja i dalje za 'Državnim poslom', što se može i bukvalno shvatiti na ovaj način kako sam izgovorio. Evo večeras nam počinje čak 11. sezona, dakle nema kraja", sa ponosom je rekao Ćirjaković.

Njihov treći kolega Dimitrije Banjac kao Čvarkov približio je sadržaj najnovije predstave "Velika seoba arhivatora".

Sada, na uobičajen humorističan način predstava se bavi problemom migracija u regionu.

U novom pozorišnom komadu tri junaka su silom prilika izmešteni iz svog “prirodnog” okruženja - kancelarije u istureno odeljenje - magacin u malom mestu na Fruškoj gori.

Tri junaka se zatiču u novoj nepoznatoj sredini, u kojoj su prinuđeni i da žive gde nema uslova za boravak tri osobe.

Istovremeno oni ne mogu da izbegnu svoje radne obaveze, jer su primorani da rade ne bi li dobili dozvolu da se vrate u "rodnu kancelariju" .

Situaciju dodatno komplikuje promena odnosa među likovima, ulaze u nove sukobe oko toga ko je prvi došao u novo okruženje i ko ostvaruje veća prava u borbi za osnovne egzistencijalne uslove - krov nad glavom, postelja, hrana, grejanje, higijena, kretanje.

Glumac Dejan Ćirjaković za kraj susreta sa medijima je napravio razliku između snimanja serijala i rada na predstavi.

"Kada snimamo, jasno je da se ne radi sve ođednom, ipak prekinemo, zastanemo ako nije bilo dobro, i imamo prilike da popravimo, ponovimo. Predstava naravno nema tu mogućnost, sve se radi u cugu, prepuno energije, kompaktno, kao jedna velika celina, odjednom se izvodi", zaključio je Ćirjaković.

Bojan Petrović

Dimitrije Banjac (Čvarkov)

Podsetimo, serijal je krenuo sa emitovanjem u septembru 2012. i bio je jedan od najgledanijih TV projekata Radio-televizije Vojvodine.

Dimitrije Banjac, Nikola Škorić i Dejan Ćirjaković kroz likove Ðorđa Čvarkova, Dragana Torbice i Boškića redovno obrađuju aktuelne teme iz naše svakodnevnice u hit seriji "Državni posao" .

Radnja serije se uvek odvija u podrumu državnog preduzeća u kojem se nalaze kancelarije arhivskog i žalbenog odeljenja i prati “radni“ dan trojice kolega i njihove satirične razgovore.

Epizoda između pet i 15 minuta prikazuje razmišljanja trojice likova - ''lale'' glavnog arhivatova, ''dođoša'' zamenika glavnog arhivatora i ''tatinog sina'' zamenika - zamenika glavnog arhivatora i predstavnika mlađe generacije.

Najnovija predstava u produkciji kuće "GMR" nakon izvođenja u Beogradu, putuje u Pančevo 13, u Novi Sad 16. oktobra, a turneja ih vodi dalje u Lazarevac, Vršac i ponovo u MTS Dvoranu tokom novembra.

Usled ogromne gledanosti i popularnosti serije, "Državni posao" se još 2013. godine preselio i u pozorište, i od tada su realizovane četiri samostalne predstave sa omiljenim TV junacima.

Komentari (0)

Kultura