Aktuelno iz kulture

Džordž R. R. Martin: "Kuća zmaja" treba da ima 40 epizoda, da bi ispričala celu priču

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

13/10/2022

-

09:59

Džordž R. R. Martin: "Kuća zmaja" treba da ima 40 epizoda, da bi ispričala celu priču
Džordž R. R. Martin: "Kuća zmaja" treba da ima 40 epizoda, da bi ispričala celu priču - Copyright Prinstscreen YouTube/Fire And Blood, profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Pisac Džordž R. R. Martin prema čijoj je prozi snimljena popularna serija "Kuća zmaja", kaže da bi ta serija morala da ima 40 epizoda, ukoliko bi njeni tvorci želeli da u celosti ispričaju priču o Targarijenima.

U svom najnovijem blogu Martin je napisao da je zamislio da serija ima četiri sezone, ali za sada iz HBO nema potvrda da će tako i biti.

"Kada sam bio dečak, serije su imale 39 epizoda po sezoni. Do trenutka kad sam pisao za 'Lepoticu i zver', taj broj smanjen je na 22. Kablovska televizija taj broj je dodatno smanjila. 'Porodica Soprano' imala je 13 epizoda po sezoni, ali samo nekoliko godina kasnije, 'Igra prestola' imala je samo deset, a u poslednje dve sezone ni toliko. Kada bi 'Kuća zmaja' imala 13 epizoda po sezoni, možda bismo mogli da prikažemo sve stvari koje smo inače morali da preskočimo, iako bismo time rizikovali da se neki gledaoci žale na suviše 'sporu' radnju  i da se 'ništa ne dešava'", napisao je Martin.

On kaže da je ipak srećan i sa deset sati po sezoni, koliko su dobili za pričanje priče.

"Kao što ste možda primetili, 'Prstenovi moći' imaju samo osam, a moji 'Mračni vetrovi' (Dark Winds) na AMC imaju po šest epizoda po sezoni. Nadam se da će (za 'Kuću zmaja') tako i ostati. Biće potrebno punih četiri sezone od po deset epizoda da se kako dolikuje ispriča Ples sa zmajevima od početka do kraja", naveo je pisac.

"Kuća zmaja" je u prvoj sezoni "pokrila" period od oko dvadeset godina, a Martin smatra da su dobro izvedeni vremenski skokovi, zbog kojih su mnogi glumci morali da budu promenjeni, kako bi tumačili starije verzije likova.

Pohvalio je i glumu Pedija Konsidina kao kralja Viserisa, naročito u osmoj epizodi, koja je bila i poslednja za tog glumca.

"Lik koji je stvorio u seriji je toliko moćniji, tragičniji i življi od moje verzije u 'Vatra i krv', da sam delom u iskušenju da se vratim toj knjizi, pocepam ta poglavlja i napišem novu istoriju njegove vladavine. Pedi zaslužuje Emi nagradu i samo za ovu epizodu. Ako je ne dobije, nema pravde", napisao je on.

Deveta epizoda "Kuće zmaja" biće emitovana u nedelju na kanalu HBO i striming servisu HBO Max.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura