Aktuelno iz kulture

Novo na Netfliksu u novembru: Oživljeni "Teletabisi", šokantna "Kruna" i zastrašujuća serija "1899" tvoraca "Mraka"

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

31/10/2022

-

19:50

Novo na Netfliksu u novembru: Oživljeni "Teletabisi", šokantna "Kruna" i zastrašujuća serija "1899" tvoraca "Mraka"
Novo na Netfliksu u novembru: Oživljeni "Teletabisi", šokantna "Kruna" i zastrašujuća serija "1899" tvoraca "Mraka" - Copyright Prinstscreen YouTube/Netflix Jr, Netflix

veličina teksta

Aa Aa

Netfliks je za novembar "sačuvao" premijere neke od najatraktivnijih naslova ove godine, među kojima je i peta sezona serije "Kruna". 

Novi nastavak sage o britanskoj kraljevskoj porodici bavi se brakom Dajane i Čarlsa i njihovim otvorenim medijskim ratom, što je nakon smrti kraljice Elizabete Druge naročito osetljiva tema za monarhiste u Velikoj Britaniji.

Pored "Krune", najavljene su i brojne druge potpuno nove serije i filmovi, a mi vam predstavljamo nekoliko najintrigantnijih:

"Kruna" (5. sezona) - 9. novembar

Na televizijski britanski dvor došla je sasvim nova ekipa glumaca, koji će odigrati dramatizovane verzije događaja iz jednog od najtežih perioda za tron Ujedinjenog Kraljevstva.

Najave tema kojima će se nova sezona baviti izazvala je veliko negodovanje jednog dela javnosti u Britaniji, a među njima je i glumica Džudi Denč, koja je tvorce serije optužila za "senzacionalizam". 

Ona je takođe predložila da Netfliks uz svaku epizodu objavi i upozorenje da su događaji u njima izmaštani. Deluje da ju je striming servis poslušao, budući da u najavi za novu sezonu na njihovom sajtu stoji: "Inspirisana stvarnim događajima, ova izmišljena dramatizacija govori o kraljici Elizabeti Drugoj i političkim i ličnim događajima koji su oblikovali njenu vladavinu".

Inače, peta sezona "Krune" je prva koja će biti emitovana nakon smrti princa Filipa i kraljice Elizabete.

"FIFA Uncovered" (mini serija) - 9. novembar

U susret Svetskom prvenstvu u Kataru, Netfliks je pripremio dokumentarnu seriju koja razotkriva igre moći u najvećoj fudbalskoj organizaciji na svetu.

Kroz nekoliko epizoda pratićemo pad bivših predsednika FIFA Sepa Blatera i Mišela Platinija, nekada najmoćnijih ličnosti u svetu tog sporta.

U trejleru je nagovešteno da se "FIFA ponaša kao kriminalna organizacija", a odluka da se prvenstvo odigrava u Kataru opisana kao "najveći korupcioni skandal u svetu sporta svih vremena".

"Falling for Christmas" (film) - 10. novembar

Praznična sezona na Netfliks ove godine stiže nešto ranije, pa striming servis već za 10. novembar najavljuje premijeru filma "Falling for Christmas", u kom je glavna uloga pripala Lindzi Lohan.

Čuvena glumica, kojoj je ovo prva filmska rola nakon duže pauze, igra bogatu naslednicu, koja nakon skijaške nesreće gubi pamćenje i ostaje na staranju kod mladog udovca i njegove ćerke. Među njima se, malo po malo, rađa ljubav.

"Teletabisi" (1. sezona) - 14. novembar

Većina ljudi koji su odrastali devedesetih seća se "Teletabisa", televizijskih dečjih junaka sa druge planete. 

Sada se serija vraća u novom ruhu i to na Netfliksu, pa će i nove generacije mališana moći da prate avanture Tinki-Vinki, Dipsija, Lale i Poa, pod zracima nasmejanog sunca.

Prva sezona imaće 26 epizoda, a sudeći po trejleru, junaci se nisu mnogo izmenili.

"Lažljivi život odraslih" (1. sezona) - 16. novembar

Samo nekoliko meseci od trenutka kada se na policama knjižara našla nova knjiga misteriozne spisateljice Elene Ferante "Lažljivi život odraslih", Netfliks je najavio snimanje serije po njoj.

Priča je smeštena u Napulj ranih devedesetih godina dvadesetog veka, kada glavna junakinja Đovana, jedinica u porodici situiranih srednjoškolskih profesora, počinje da da prolazi ličnu transformaciju.

U potrazi za svojim istinskim identitetom, Đovana pronalazi deliće odgovora u polarizovanom Napulju, gde je jaz između bogatih i siromašnih ogroman. 

"1899" (1. sezona) - 17. novembar

Tvorci nemačke hit serije "Mrak" snimili su novu "glavolomku", koja se ovog puta odigrava na parobrodu prepunom migranata koji sa Starog kontinenta plovi na zapad. 

Putnici različitog porekla prepuni su snova o novom životu i budućnosti u Americi, ali se njihovo putovanje u obećanu zemlju pretvara u noćnu moru.

Oni nailaze na brod koji pluta na otvorenom moru i zagonetkama koje moraju da reše kako bi preživeli.

Više o ovoj seriji možete pročitati u odvojenom tekstu.

Komentari (0)

Kultura