Aktuelno iz kulture

Tajne slavke trpeze: Premijera dugoočekivanog filma "Usekovanje"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/01/2023

-

16:26

Tajne slavke trpeze: Premijera dugoočekivanog filma "Usekovanje"
Tajne slavke trpeze: Premijera dugoočekivanog filma "Usekovanje" - Copyright Milan Kolarski/Košutnjak film

veličina teksta

Aa Aa

Nakon pretpremijernog prikazivanja na festivalu Kustendorf, dugoočekivani film "Usekovanje" biće premijerno prikazan 7. februara u MTS Dvorani u Beogradu, a već sutradan i u Novom Sadu. 

Debitantski film reditelja Siniše Cvetića kroz niz dramskih zapleta upoznaje nas sa porodicom koja se priprema i obeležava krsnu slavu - Usekovanje glave Svetog Jovana Krstitelja.

Sve članove porodice pratimo u jednom danu, u jednom stanu, za vreme slave, gde roditelji kriju od svog sina, ali i gostiju da se razvode i postepenim zahuktavanjem, kroz slavsku atmosferu i alkohol, kao i pojavu nenajavljenog gosta, dolazi do otkrivanja tih, ali i mnogih drugih porodičnih tajni.

Kao "crnu ovcu" porodice, u glavnoj roli gledaćemo Pavla Mensura, dok uloge njegovih roditelja tumače Bojan Žirović i Aleksandra Balmazović. U ostalim ulogama tu su i: Marko Grabež, Anita Ognjanović, Zlatan Vidović, Dubravka Kovjanić, Milica Janevski, Aleksandar Đurica, Aleksandra Pleskonjić Ilić, Jovana Gavrilović, Momčilo Pićurić i Vahid Džanković. 

Ovu nesvakidašnju, savremenu dramu donosi producent Zoran Janković i produkcijska kuća Košutnjak film, autorska ekipa predvođena je rediteljem Sinišom Cvetićem i scenaristom Davidom Jankovićem, uz Marka Milovanovića kao direktora fotografije i Luku Broćića kao kompozitora. 

Milan Kolarski/Košutnjak film

 

Od 9. februara film "Usekovanje" će biti u redovnoj bioskopskoj distribuciji širom zemlje i regiona koja je poverena distributerskoj kući Art Vista.  

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura