Aktuelno iz kulture

Plato u centru Sokobanje poneo ime Dušana Kovačevića: Osim tela, banja leči i dušu

Komentari

Autor: Tanjug

25/01/2023

-

22:52

Plato u centru Sokobanje poneo ime Dušana Kovačevića: Osim tela, banja leči i dušu
Plato u centru Sokobanje poneo ime Dušana Kovačevića: Osim tela, banja leči i dušu - Copyright Tanjug/video

veličina teksta

Aa Aa

Dramski pisac Dušan Kovačević izjavio je za Tanjug, prilikom imenovanja Platoa u centru Sokobanje, da mu je izuzetna čast što će ovaj deo grada nositi njegovo ime.

Kako je dodao, osim tela, Sokobanja leči i dušu, zato je neophodno da ovo turističko mesto bude stecište ozbiljnih kulturnih događaja.

Kovačević je istakao da je planirano gostovanje  dobrih pozorišnih predstava i prikazivanje odličnih filmova. Upravo je njegov film “Nije loše biti čovek” otvorio renoviranu zgradu bioskopa “Moravica” u Sokobanji. 

Tanjug/video

 

 

Prema rečima Miodraga Nikolića, predsednika opštine Sokobanja lokalna samouprava je uložila oko 80 miliona dinara, a Ministarstvo kulture 20 miliona. 

Miodrag Ivanović, državni sekretar u tom ministarstvu je izrazio zadovoljstvo, jer se time, kako je rekao, posle više od 20 godina obnavlja multifunkcionalna sala u ovoj izuzetnoj zgradi važnoj za ovaj deo Srbije.

Inicijator značajnih kulturnih reformi u opštini Sokobanja je Kulturni centar i Dobrotvorno društvo “Sveti Sava” Sokobanja, na čelu sa Milošem Milojkovićem.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura