Aktuelno iz kulture

Kompanija Vorner Bros tužila Paramaunt zbog prava na emitovanje "Saut Parka"

Komentari

Autor: Tanjug

27/02/2023

-

10:37

Kompanija Vorner Bros tužila Paramaunt zbog prava na emitovanje "Saut Parka"
Kompanija Vorner Bros tužila Paramaunt zbog prava na emitovanje "Saut Parka" - Copyright Printscreen YouTube/South Park Studios

veličina teksta

Aa Aa

Kompanija Vorner Bros Diskaveri je podnela tužbu protiv firme Paramaunt Global u kojoj traži stotine milona dolara odštete zbog toga što im je uskraćena mogućnost emitovanja popularne crtane serije "Saut Park".

Prema navodima optužnice, Vorner je 2019. godine platio Paramauntu i tvorcima "Saut Parka", Treju Parkeru i Metu Stounu, više od 500 miliona dolara za ekskluzivna prava na emitovanje 333 epizode ove serije na kanalu Ejdž-Bi-Ou Maks (HBO Max), koji pripada Vorneru.

U taj ugovor su bile uključene i 24., 25. i 26. sezona ove serije, ukupno 30 epizoda, prenosi Rojters.

Vorneru je, prema tvrdnjama ove kompanije, bilo rečeno 2020. godine da neće dobiti 10 novih epizoda "Saut Parka" iz 24. sezone zbog epidemije virusa korona koja je zaustavila produkciju.

"Saut Park" je u 24. sezoni imao samo dve epizode, u sezoni 25. ukupno šest epizoda, a u tekućoj, 26. sezoni do sada su emitovane dve epizode, navodi se na zvaničnom sajtu ove serije.

Vorner je rekao da očekuje da će mu biti dostavljeno 14 od obećanih 30 novih epizoda i smatra da je to protivno dogovoru iz 2019. godine, prenosi Rojters.

"Verujemo da su ove tvrdnje neosnovane i radujemo se što ćemo to moći da dokažemo na sudu", saopštio je Paramaunt.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura