Aktuelno iz kulture

Pevačica Me Miler predstavlja Veliku Britaniju na "Pesmi Evrovizije"

Komentari

Autor: Tanjug

09/03/2023

-

13:45

Pevačica Me Miler predstavlja Veliku Britaniju na "Pesmi Evrovizije"
Pevačica Me Miler predstavlja Veliku Britaniju na "Pesmi Evrovizije" - Copyright Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Pevačica Me Miler (Mae Muller) sa svojom autorskom pop pesmom "I Wrote A Song" predstavljaće Veliku Britaniju na "Pesmi Evrovizije" u maju u Liverpulu, javlja BBC.

"Takmičiti se na tako velikom muzičkom takmičenju je jednostavno sjajno", rekla je Miler.

Miler je rođena 1997. godine, kada je Britanija poslednji put osvojila "Evroviziju", do sada je bila podrška na na turneji ženskoj pevačkoj grupi Litl Miks, sarađivala je sa muzičarima Ejčom (Aitch) i Sigalom, a sada je navela da svoje učešće na takmičenju doživljava "kao san".

"Veliki sam fan toliko umetnika koji su imali uspeha na 'Evroviziji', od ABBA do Maneskin", rekla je Miler.

Britanija je među poslednjim zemljama koje su odabrale svog predstavnika, a predstavnicu je BBC izabrao u saradnji sa Tap menadžmentom, kao što je to prošle godine urađeno sa Šonom Rajederom koji je u Torinu zauzeo drugo mesto iza Ukrajine.

"Ona poseduje najdivniju toplu i zabavnu ličnost. Oduvek smo bili fanovi Me zbog njenog glasa, pesama i harizme, a kad smo čuli 'I Wrote A Song', bili smo zatečeni snagom poruke da su pesme neka vrsta terapije", naveli su iz Tap menadžmenta.

U Liverpulu nastupa 37 zemalja

Na 67. "Pesmi Evrovizije" koja se održava u Liverpulu od 9. do 13. maja 2023. godine učestvovaće takmičari iz 37 država. Evropska radiodifuzna unija odlučila je da, zbog bezbednosne situacije umesto prošlogodišnjeg pobednika Ukrajine, takmičenje organizuje Velika Britanija.

Osim Velike Britanije i Ukrajine, koje su domaćini takmičenja, predstavnike u Liverpul šalju i Azerbejdžan, Albanija, Australija, Austrija, Belgija, Gruzija, Grčka, Danska, Estonija, Izrael, Irska, Island, Italija, Jermenija, Kipar, Letonija, Litvanija, Malta, Moldavija, Nemačka, Norveška, Poljska, Portugalija, Rumunija, San Marino, Slovenija, Srbija, Finska, Francuska, Češka, Holandija, Hrvatska, Švajcarska, Švedska i Španija.

U odnosu na ovogodišnje takmičenje u Torinu, sledeće godine neće učestvovati predstavnici Bugarske, Severne Makedonije i Crne Gore.

Direktno u finalu će, osim Velike Britanije i Ukrajine, učestvovati i Italija, Nemačka, Francuska i Španija, a preostala 31 zemlja će se za plasman u finale boriti u jednom od dva polufinala.

"Radujemo se što ćemo sledećeg maja ugostiti učesnike iz svih 37 zemalja u Liverpulu, gradu popa. Takmičenje sledeće godine obećava da bude posebno i upravo naporno radimo sa Bi-Bi-Sijem da obezbedimo da hiljade miliona gledalaca uživaju u najboljoj 'Pesmi Evrovizije' dosad, sa Ukrajinom u srcu takmičenja", rekao je ranije izvršni supervizor takmičenja Martin Osterdal.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura