Aktuelno iz kulture

Zlatija Ocokoljić Ivanović: U drugoj sezoni serije "Kalkanskih krugova" ima više horora

Komentari

Autor: Tanjug

17/04/2023

-

16:55

Zlatija Ocokoljić Ivanović: U drugoj sezoni serije "Kalkanskih krugova" ima više horora
Zlatija Ocokoljić Ivanović - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Glumicu Zlatiju Ocokoljić Ivanović ponovo vidimo kao Daru, seosku ženu koju ne napuštaju duhovi prošlosti u drugoj sezoni serije "Kalkanski krugovi".

Govoreći o nastavku popularne serije, Ocokoljić Ivanović je rekla da nova sezona deluje žanrovski identično kao prva -  "mistika koja se dešava na selu, s tim da u drugom delu ima više elemenata horora".

Novina u drugoj sezoni su dve nove linije likova, koje su zanimljive i "pravo su osveženje", a igraju ih Marija Vicković i Paulina Manov, istakla je glumica.

"Moja Dara nije puno odmakla od prve sezone. Žena je koja je spletom životnih okolnosti ostala tu gde je. Morala je da vodi računa o majci i brine o drugima, a najmanje o sebi", rekla je Ocokoljić Ivanović. 

Prema njenim rečima, Dara je toliko podređena tuđim potrebama da je zaboravila šta želi i kakvu bi promenu volela.

Tanjug/Zoran Žestić

 

Upitana kako objašnjava uspeh "Kalkanskih krugova" kod gledalaca, Ocokoljić Ivanović je odgovorila da "kod nas do sad nije bila serija tog tipa, da je žanrovski tako specifična, ima mistike, horora, magije i nečeg začudnog".  

Ocokoljić Ivanović je kao razloge gledanosti navela i "istinite, jednostavne ljudske priče sa kojima se publika može povezati". 

Ona će sa trupom Narodnog pozorišta ići na Pozorišnu olimpijadu u Budimpeštu sa predstavom "Rat i mir" Borisa Liješevića i ističe da i nakon troipočasovnih izvođenja dobijaju "divan aplauz publike".

"To znači da smo stvarno uspeli da podsetimo publiku na veličanstvenost romana Lava Tolstoja", navela je glumica.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura