Aktuelno iz kulture

Džordž R. R. Martin otkrio nekoliko detalja o novoj seriji: Jednog protagonistu smo upoznali u "Igri prestola"

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

18/04/2023

-

08:34

Džordž R. R. Martin otkrio nekoliko detalja o novoj seriji: Jednog protagonistu smo upoznali u "Igri prestola"
Profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Pisac Džordž R. R. Martin otkrio je detalje o novoj seriji koja se snima prema njegovoj noveli "The Hedge Knight". Knjiga prati avanture ser Dankana Visokog i njegovog štitonoše Ega u vreme kada je Gvozdeni presto i dalje pod vladavinom Targarijana, dakle, pre događaja u "Igri prestola". 

Eg, brat Emona Targarijena, koji je postao Meštar Noćne straže i koji se pojavljivao u "Igri prestola", kasnije će postati Egon Peti. Takođe je i deda Erisa Drugog, koji je u "Igri prestola" često pominjan kao "Ludi kralj". 

Nova serija, za koju Martin kaže da će verovatno imati šest epizoda, ima radni naziv "Vitez Sedam kraljevstava" i trebalo bi da bude emitovana na Vorner Brosovom servisu Maks.

Martin ja na svom blogu napisao: "HBO nam je dao zeleno svetlo da snimimo celu sezonu, ne samo pilot i verovatno će imati šest epizoda".

On je naveo da je "izvanredan" scenario za prvu epizodu pisala Ira Parker, koja je bila deo ekipe i u "Kući zmaja". Parker je, inače, uz Martina, Rajana Kondala i Vinsa Džerardisa izvršna producentkinja novog spinofa.

"Ira je sastavila mali, ali vrlo talentovan tim i oni već grade na osnovima koji su postavljeni prošle godine na prethodnim kreativnim sastancima i naravno, na originalnoj noveli", dodao je pisac.

On je napisao da ako nova serija bude uspešna, postoji mogućnost da će biti adaptirano još nekoliko kratkih priča iz serijala "Tales of Dunk and Egg". 

"Pre nego što dođemo do kraja objavljivanja priča, moram da nađem vreme da napišem sve ostale novele o Danku i Egu koje sam planirao. Ima ih više nego što sam prvobitno mislio", rekao je Martin.

On trenutno ima još nekoliko nezavršenih projekata, a među njima su i poslednja dva romana iz serijala "Pesma leda i vatre", prema kom je snimana "Igra prestola". 

Martin je takođe naveo da je još u "razvoju" spinof serija o Korlisu Velarionu, poznatom kao Morska zmija, a kog je u "Kući zmaja" igrao Stiv Tauzend. Dodao je i da se radi na "dugim igranim i animiranim pojektima", kao i da takav rad "zahteva vreme".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura