Aktuelno iz kulture

Na setu filma "Rust" više nema pravog oružja: Snimanje nastavljeno uz gumene metke i lažne pištolje

Komentari

Autor: Variety

26/04/2023

-

12:26

Na setu filma "Rust" više nema pravog oružja: Snimanje nastavljeno uz gumene metke i lažne pištolje
Na setu filma "Rust" više nema pravog oružja: Snimanje nastavljeno uz gumene metke i lažne pištolje - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Snimanje filma "Rust" zvanično je nastavljeno u Montani, godinu i po dana nakon što je Halina Hačins, direktorka fotografije na tom ostvarenju tragičnu izgubila na setu u Novom Meksiku.

U glavnoj ulozi je i dalje Alek Boldvin, glumac koji je u rukama držao oružje iz kog je ispaljen smrtonosni metak na Hačins, ali ovog puta, na snimanju nema pravih pištolja.

"Rekao sam to i ponoviću svaki put: nema oružja na setu. Nema ničega što puca. Ima mnogo kopija oružja od replika do gumenih pištolja" rekao je za Times asistent reditelja Džerard Dinardi. 

Nakon nesreće u oktobru 2021. godine u kojoj je takođe povređen reditelj Džoel Souza, i Boldvin i bivša oružarka Hana Gutjerez Rid suočili su se sa optužbom za ubistvo iz nehata. Prošle nedelje je sud odustao od daljeg gonjenja Boldvina, ali slučaj Gutjerez Rid je i dalje otvoren.

Novi oružar na setu Endrju Vert kaže da se sada koriste meci od gume i drveta, koji su ofarbani u zlatnu boju. 

Nakon što su posle tragedije isplivale informacije da su pojedini članovi ekipe i ranije napuštali projekat, jer im se nije dopadao način na koji produkcija pravi uštede na uštrb bezbednosti, sada je budžet filma povećan sa 6,5 miliona na osam miliona, a rok za snimanje produžen sa 22 na 24 dana, kako bi se "dodatno povelo računa", kako je to za Times rekao producent Rajan Smit.

Bjanka Klajn preuzela je ulogu direktorke fotografije, a Halinin muž Metju Hačins priključio se timu kao izvršni producent. 

Pre početka nastavka snimanja, Souza je odao počast nastradaloj umetnici.

"Bilo je dana pre ovog kada iskreno nisam znao kako ću ujutru ustati iz kreveta, a razlog zbog kog sam ipak uspevao ste svi vi. Znam da bi odna želela da se vratimo na posao, zato zašto da to ne uradimo? Danas snimamo film. Mogli bismo onda da ga učinimo i dobrim", rekao je on okupljenoj filmskoj ekipi, prenosi Variety.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura